CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Snoekbaars met gekarameliseerde paling, gort met venkel, spinazie en jus van paling

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gort met venkel

  • 5 stuk(s) venkelknollen, in kleine stukjes
  • 1000 mililiter room
  • 500 mililiter kippenbouillon
  • 1 scheutje(s) pernod
  • 15 stuk(s) anijszaadjes, gekneusd
  • 4 tenen knoflook
  • 300 gram gort

Snoekbaars

  • 12 stuk(s) snoekbaarsfilet zonder graten ca 100 gr per stuk
  • benodigde boter en zout

Paling

  • 900 gram dikke paling
  • 900 gram dikke paling
  • benodigde roomboter om te bakken
  • 500 mililiter jus de veau
  • 2.5 eetlepel(s) balsamico
  • 3 stuk(s) steranijs
  • 3 stuk(s) laurierblaadjes

Spinazie

  • 250 gram wilde spinazie
  • benodigde boter, zout en peper

Snoekbaars met gekarameliseerde paling, gort met venkel, spinazie en jus van paling Werkwijze

Bereiding:

Paling

Bestrooi de paling met zout en bak deze in een ovenbestendige pan rondom aan in de boter.

Blus af met de jus de veau. Voeg de balsamico, appelstroop, steranijs en laurierblaadjes toe, breng aan de kook en laat inkoken tot het als een siroop om de paling hangt.

Zet de paling 15 min in de oven ( 170 °C ) om te karameliseren. Keer de vis halverwege.

Neem de paling uit de oven, haal deze uit de jus en laat even afkoelen. Snijd de filets er af.

Voeg eventueel wat vocht toe aan de jus. Zeef de jus en breng op smaak met zout en peper.

Gort met venkel

Kook de venkel in de room, kippenbouillon, pernod, anijszaadjes en knoflook gaar. Pureer het mengsel, zeef het, doe het weer terug in de pan en houd het warm.

Doe de gort in de pan, voeg wat van de venkelroom toe en breng dit op laag vuur aan de kook. Roer af en toe en voeg als de room door de gort is opgenomen opnieuw een soeplepel warme venkelroom toe. Herhaal dit tot de room op is en de gort gaar.

Spinazie

Was de spinazie, ontdoe ze van de stelen en laat goed uitlekken.

Roerbak de spinazie kort in boter. Laat uitlekken en breng op smaak met zout en peper.

Snoekbaars

Bestrooi de snoekbaarsfilets met zout en bak deze in een koekenpan met boter 3 min op de velkant. Keer ze en bak ze nog eens 2 min.

Serveren:

Verdeel de gort over de voorverwarmde borden. Leg de snoekbaars erop. Schep de spinazie ernaast, leg de gekarameliseerde paling op de spinazie en schep wat palingjus eroverheen. Nappeer elegant wat palingjus op het bord.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen