CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Trifle van Pina Colada-mousse, ananas met vanille, brownie en yoghurtijs op wafel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Pina Colada-mousse

  • 9 blaadje(s) gelatine gelatine (= 15 gr)
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 100 gram basterdsuiker
  • benodigde sap van 1/2 citroen
  • 450 gram mascarpone
  • 150 mililiter Pina Colada
  • 400 mililiter room, stijfgeklopt
  • 100 gram brownie, in kleine stukjes

Garnering

  • benodigde muntblaadjes

Ananas

  • 1 stuk(s) verse ananas
  • 50 gram basterdsuiker
  • benodigde rasp van een citroen
  • 2 stuk(s) vanillestokjes, in de lengte open gesneden

Wafels

  • 500 gram bloem
  • 1250 mililiter melk
  • 4 stuk(s) eieren
  • 200 gram roomboter, kamertemperatuur
  • 10 gram gist
  • mespunt(en) zout
  • 1 zakje(s) vanillesuiker
  • benodigde poedersuiker

Yoghurtijs

  • 150 gram suiker
  • 750 mililiter boerenyoghurt

Trifle van Pina Colada-mousse, ananas met vanille, brownie en yoghurtijs op wafel Werkwijze

Bereiding:

Yoghurtijs

Meng de suiker en de yoghurt en schep het in de ijsmachine, draai er ijs van en bewaar het in de vriezer tot gebruik.

Ananas

Schil de ananas, snijd het vruchtvlees in parten en verwijder de harde kern. Snijd de plakken in kleine blokjes.

Breng de vanillestokjes met 400 ml water, de basterdsuiker en geraspte citroenschil aan de kook. Schraap het merg uit de vanillestokjes en doe het merg terug in het mengsel.

Voeg als de suiker is opgelost de ananasblokjes toe en houd het geheel 5 min tegen de

Wafels
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem meerdere malen. Meng al ingrediënten tot een gistdeeg. Maak het deeg luchtiger door het met de hand meerdere malen met de deegroller uit te rollen of rekken, tot een bal maken en weer uit te rollen of rekken. Laat het deeg daarna ongeveer half uurtje rijzen in een kom met daar overheen een schone droge theedoek. Smeer met een kwast het wafelijzer in met olie of boter. Doe wat beslag in het ijzer (niet te veel) en bak de wafels aan beiden zijden bruin. Laat ze even afkoelen op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker.

Piña Colada mousse

Week de gelatine in ruim koud water.

Verwarm de kokosmelk met de suiker en het citroensap tot de suiker is opgelost.

Neem het kokosmengsel van het vuur en los er al roerende de uitgeknepen gelatine in op.

Meng de mascarpone en de Pina Colada door de stijfgeklopte room. Meng dit met het afgekoelde kokosmengsel.

Bouw een trifle in de glazen van laagjes Pina Colada-mousse, ananas en brownie.

Laat opstijven in de koelkast.

Serveren:

Zet het glas met trifle op een bord en leg er een bolletje yoghurt ijs naast. Garneer met wat muntblaadjes en een wafel.

kook aan. Laat vervolgens afkoelen.

Wafels
Zorg dat alle ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zeef de bloem meerdere malen. Meng al ingrediënten tot een gistdeeg. Maak het deeg luchtiger door het met de hand meerdere malen met de deegroller uit te rollen of rekken, tot een bal maken en weer uit te rollen of rekken. Laat het deeg daarna ongeveer half uurtje rijzen in een kom met daar overheen een schone droge theedoek. Smeer met een kwast het wafelijzer in met olie of boter. Doe wat beslag in het ijzer (niet te veel) en bak de wafels aan beiden zijden bruin. Laat ze even afkoelen op een rooster en bestrooi ze met poedersuiker.

Piña Colada mousse

Week de gelatine in ruim koud water.

Verwarm de kokosmelk met de suiker en het citroensap tot de suiker is opgelost.

Neem het kokosmengsel van het vuur en los er al roerende de uitgeknepen gelatine in op.

Meng de mascarpone en de Pina Colada door de stijfgeklopte room. Meng dit met het afgekoelde kokosmengsel.

Bouw een trifle in de glazen van laagjes Pina Colada-mousse, ananas en brownie.

Laat opstijven in de koelkast.

Serveren:

Zet het glas met trifle op een bord en leg er een bolletje yoghurt ijs naast. Garneer met wat muntblaadjes en een wafel.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen