CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Salade met gemarineerde en gerookte garnalen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 60 stuk(s) ongepelde, rauwe, grote garnalen
  • 6 eetlepel(s) sinaasappelmarmelade
  • 4 tenen knoflook
  • 6 theelepel(s) geraspte gemberwortel
  • 7 eetlepel(s) rijstwijnazijn
  • 3 eetlepel(s) sesamolie
  • 1 mespunt(en) cayennepeper
  • 200 gram gemengde sla
  • 3 eetlepel(s) witte balsamico
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eetlepel(s) sesamolie
  • 10 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde vers gemalen witte peper
  • 300 gram Hollandse garnaaltjes voor garnering
  • 2 stuk(s) granaatapperls
  • 2 eetlepel(s) niet te zwaar geurende houtmot voor de rookoven
  • 1 stuk(s) stokbrood

Salade met gemarineerde en gerookte garnalen Werkwijze

Bereiding:

Was de garnalen en laat ze goed uitlekken. Roer marmelade, uitgeknepen teentjes knoflook, geraspte gemberwortel, azijn, sesamolie en cayennepeper door elkaar.

Bestrijk hiermee de garnalen en zet ze tot gebruik afgedekt in de koeling.

Leg ze op een ingevet rooster van de rookoven en rook ze 3-5 min. Ze moeten roze geworden zijn.

Dressing:

Maak een dressing van de witte balsamico, uitgeknepen teentjes knoflook, sesamolie, olijfolie en witte peper.

Serveren:

Verdeel de sla over de borden. Besprenkel met de dressing en verdeel de gerookte garnalen er over.

Garneer met de Hollandse garnalen en granaatappelpitjes.

Serveer met wat schijfjes stokbrood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen