CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Appelciderroomsoep met kaas

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnituur

  • 3 sneetje(s) casino wit, oud
  • 75 gram magere spekblokjes
  • 200 gram belegen boerenkaas
  • 2 stuk(s) appels
  • 0.5 stuk(s) citroen, sap ervan
  • 250 mililiter room
  • benodigde peper, zout

Soep

  • 2 stuk(s) sjalot
  • 90 gram boter
  • 60 gram bloem

Basisbouillon

  • 3 fles(sen) appelcider 750 ml
  • 2 stuk(s) prei
  • 1 stuk(s) winterpeen
  • 2 stuk(s) ui
  • 5 blaadje(s) laurier
  • 3 stuk(s) foelie
  • 0.5 bos(sen) peterselie
  • 0.5 bos(sen) selderij
  • benodigde peperkorrels gekneusd

Appelciderroomsoep met kaas Werkwijze

Bereiding:

Basisbouillon

Was de groenten en snij klein. Zet alles op met de appelcider en breng aan de kook

Laat een ½ uur trekken. Passeer de bouillon.

Soep

Pel en snipper de sjalot. Smelt 35 g boter in een ruime pan. Fruit daarin zachtjes de gesnipperde sjalot tot ze glazig is. Doe er al roerende de bloem bij. Laat 3 min. garen op laag vuur. Giet geleidelijk en steeds roerend de ciderbouillon in de pan.

Laat de soep een kwartiertje zachtjes koken.

Soepgarnituur

Verwijder de korsten van het brood, snijd het brood in blokjes. Laat zo nodig wat drogen in de oven. Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak hierin de spekjes knapperig. Schep ze uit de pan en laat op keukenpapier uitlekken. Bak de blokjes brood in het boter-spekvet rondom bruin laat uitlekken op keukenpapier. Schil de appels en snij het vruchtvlees brunoise. Besprenkel met citroen om verkleuren te voorkomen.

Smelt het restant boter in een schone koekenpan en bak hierin de stukjes appel goudgeel

Schep ze op een bord. Rasp de kaas.

Vlak voor het uitserveren de soep opwarmen en de geraspte kaas in gedeelten bij de soep doen. Blijf roeren tot de kaas gesmolten is en roer tot slot de room door de soep. De room moet op kamertemperatuur zijn. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Schep de soep op de voorverwarmde borden.

Strooi over de soep het garnituur van spekjes, croutons en appel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen