CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Creme Brulee van eendenlever kruidkoek en bladgoud

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde waterkers
  • benodigde pijnboompitten

Creme brulee

  • 200 gram rauwe eendenlever
  • 300 gram creme fraiche
  • 3 stuk(s) eierdooiers
  • benodigde zout en peper
  • benodigde rietsuiker
  • 1 blaadje(s) eetbaar bladgoud
  • benodigde boter
  • 50 gram kruidkoek
  • 12 stuk(s) kleine schaaltjes b.v. eierdopjes
  • 12 stuk(s) koffielepeltjes

Creme Brulee van eendenlever kruidkoek en bladgoud Werkwijze

Bereiding:

Crème brûlée

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Snij de eendenlever in stukjes en meng met de crème fraîche tot het mengsel glad is. Voeg eierdooiers, peper en zout toe en meng voorzichtig.

Beboter de schaaltjes (eierdopjes) en vul ze.

Zet ze in een braadslede met zoveel water dat ze voor ¼ in het water staan.

Zet 40 min. in de oven van 160 °C. En laat daarna minimaal 30 min afkoelen in de koelkast.

Warm kort voor het uitserveren de salamander voor of zet gasbrander gereed.

Maal, hak of rasp de kruidkoek tot kruimels. Bestrooi ieder schaaltje met een dun laagje rietsuiker en koekkruimels. Laat dit net voor het opdienen karamelliseren onder de grill of gasbrander. Let op het verbrandt snel.

Breng met een kwastje of je vingers her en der wat bladgoud aan op de harde suikerlaag, druk het zachtjes aan en strijk een beetje glad.

Serveren:

Serveer de drie feestelijke amuses op een wit langwerpig bord.

In het midden het schaaltje met eendenlever met een lepeltje ernaast.

Links en rechts een vorkje. Verbind het geheel met wat waterkers en geroosterde pijnboompitten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen