CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Venkelsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Venkelsoep

  • 2 eetlepel(s) hazelnoten
  • 1 stuk(s) venkel (groot)
  • 400 mililiter groentenbouillon
  • 100 mililiter slagroom
  • 70 gram gorgonzola
  • 30 gram boter
  • benodigde peper en zout

Garnering

  • benodigde venkelgroen
  • 12 stuk(s) kleine leeuwenkopjes

Venkelsoep Werkwijze

Bereiding:

Rooster de hazelnoten lichtbruin laat ze afkoelen en hak ze fijn. Snijd de sjalot en de venkel klein en verkruimel de gorgonzola. Sla de slagroom lobbig.

Smelt de boter en fruit hierin de sjalot (niet bruin). Schep de venkel erdoor en schenk de bouillon erop. Kook zachtjes gaar in ca. 20 min. Pureer met de staafmixer (eventueel door een zeef wrijven).Roer de verkruimelde gorgonzola door de lobbige slagroom.

Vul de kopjes (niet te vol!) met soep, schep er een lepel gorgonzolaroom op en garneer met venkelgroen en hazelnoten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen