CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Dorade met een lichte paprikasaus en spinaziebeignets

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Geroosterde tomaatjes

  • 36 stuk(s) kerstomaatjes (met kroontje en steeltje)
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde zeezout

Spinaziebeignets

  • 600 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 600 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
  • 40 gram bloem
  • 2 stuk(s) eieren
  • benodigde zout

Dorade

  • 12 stuk(s) doradefilet (met vel)
  • benodigde olijfolie

Paprikasaus

  • 2 stuk(s) uitjes
  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) rode paprika
  • 2 stuk(s) mandarijn
  • 300 mililiter witte wijn
  • 200 mililiter visbouillon
  • 300 mililiter slagroom
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • 75 gram boter (in stukjes gesneden)

Dorade met een lichte paprikasaus en spinaziebeignets Werkwijze

Paprikasaus

Pel en snipper de ui en ontdoe de paprika van steel, zaad en zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes. Fruit de ui in 2 el olijfolie glazig en voeg de stukjes paprika toe en laat ca 1 min meebakken.

Voeg de rasp van 1 mandarijn en het sap van 2 mandarijnen toe.

Vervolgens de witte wijn, de visbouillon en de slagroom. Breng aan de kook en laat met het deksel op de pan 30 min zachtjes garen.

Breng op smaak met peper en zout, pureer in de blender en passeer door een fijne bolzeef door met de bolle kant van een kleine opscheplepel in de bolzeef te roeren.

Houd de gezeefde saus apart. Kort voor het opdienen de paprikasaus verwarmen tot hoogstens 80 ºC en meng al roerende de in stukjes gesneden boter door de saus.

Spinaziebeignets

Was de spinazie en blancheer gedurende 1 min in gezouten kokend water. Stort de spinazie in een vergiet en spoel direct af met koud water. Laat eerst even uitlekken en knijp daarna met beide handen alle vocht uit de spinazie.

Hak de spinazie nu ZEER GROF.

Doe spinazie samen met de fijngesneden knoflookteen, de eieren, bloem en Parmezaanse kaas in een kom en meng dit mengsel. Maak vervolgens 12 porties en houd ze even apart. 

Kort voor het opdienen de12 ronde porties van de spinazie bakken in wat roomboter als een soort grote poffer in de koekenpan gedurende ca. 5 min.

 

Geroosterde tomaatjes

Verwarm de oven voor op 200 ºC.

Knip de tomaatjes zodanig van de tros dat zij zowel een kroontje als een steeltje behouden.

Snijd van de onderkant van de kerstomaatjes een dun plakje zodat zij rechtop blijven staan.

Zet de tomaatjes op een bakplaat en besprenkel ze met honing, olijfolie en wat zeezout.

Rooster de tomaatjes gedurende ca 20 min in de oven.

Dorade

Peper en zout de dorade. Doe een scheut olijfolie in een koekenpan en wacht tot de olie walmt. Direct de doradefilets in de pan met de velkant onder. Temper na 1 min het vuur, laat nog even doorgaren en bak vervolgens de andere zijde kort.

Serveren:

Leg op een goed warm bord 1 spinaziebeignet, 3 geroosterde kerstomaatjes en 1 doradefilet.

Schep wat saus rondom de dorade.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen