CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Doperwtensoep met limoncello en een Parmezaankoekje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1 stuk(s) ui
  • 1 teen knoflook
  • 400 mililiter groentebouillon
  • 250 gram doperwten
  • 20 blaadje(s) munt
  • 1 stuk(s) limoen (sap en zestes)
  • benodigde limoncello
  • 120 gram Parmezaan
  • benodigde olijfolie
  • 12 stuk(s) kleine leeuwenkopjes

Doperwtensoep met limoncello en een Parmezaankoekje Werkwijze

Bereiding:

Snij de ui knoflook en munt fijn. Verhit de olie en fruit de ui en de knoflook glazig. Voeg de bouillon toe en breng aan de kook. Doe de doperwten erbij en laat 5 min meekoken. Haal van het vuur en voeg munt en limoenzestes toe (houd iets achter voor garnering).

Pureer de soep (wrijf eventueel door een zeef). Voeg wat limoensap en eventueel peper en zout toe.

Rasp de Parmezaanse kaas Bekleed een bakplaat met bakpapier en vorm van de kaasrasp 12 langwerpige koekjes (2x12). Bak ze in 2 à 3 min onder de hete salamadergrill goudbruin. Laat afkoelen.

Vul de kopjes (niet te vol) met de soep, giet er een klein scheutje limoncello in en garneer met wat gesneden munt en zestes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen