CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tomaten garnalensoepje

Categorie: 
Maand: 

MENU 2015

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1 eetlepel(s) olijfolie
  • 2 stuk(s) kleine ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 blik(ken) gepelde tomaten (400 gr)
  • 100 mililiter witte wijn
  • 200 mililiter visbouillon
  • 24 stuk(s) gepelde rauwe garnalen
  • 2 eetlepel(s) gehakte peterselie
  • 12 toefje(s) peterselie voor garnering
  • benodigde peper en zout
  • 12 stuk(s) kleine leeuwenkopjes

Tomaten garnalensoepje Werkwijze

Bereiding:

Was de garnalen en laat goed uitlekken.

Verhit de olie op een halfhoog vuur en bak onder af en toe roeren de uien en knoflook tot ze zacht en goudgeel zijn. Voeg tomaten toe en plet ze met een vork. Voeg dan de wijn en bouillon toe en laat10 min. pruttelen tot het iets dikker is. Doe de garnalen erbij en kook nog een paar minuten tot ze oranjerood zijn geworden.

Doe er de gehakte peterselie en eventueel versgemalen peper en zout bij.

Verdeel de garnalen en de soep over de kopjes (niet te vol) en garneer met een toefje peterselie.

Serveren:

Serveer op een langwerpig zwart bord. Links de doperwtensoep. In het midden de venkelsoep met het Parmezaankoekje erop.

Rechts de tomatensoep en leg naast elk kommetje een koffie- of kleine dessertlepel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen