CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Appelsoufflé - appeltartaar

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soufflé

  • 2000 gram goudrenetten
  • 8 stuk(s) eierdooiers
  • 100 gram suiker
  • 100 gram gemalen amandelen
  • 2 eetlepel(s) maizena
  • 8 stuk(s) eiwitten
  • 4 eetlepel(s) suiker
  • benodigde boter

Appeltartaar

  • 2 stuk(s) grote appels (bv elstar)
  • 50 gram stemgember
  • 50 gram gehakte walnoten
  • 2 eetlepel(s) appellikeur of calvados
  • 50 gram in likeur of calvados geweekte gele rozijnen
  • snufje(s) kaneel
  • benodigde poedersuiker
  • 24 blaadje(s) munt
  • 1 stuk(s) citroen

Appelsoufflé - appeltartaar Werkwijze

Bereiding:

Soufflé

Oven op 200 °C. Goudrenetten wassen en in aluminiumfolie verpakken, (glimmende kant binnen). Op een rooster in midden van voorverwarmde oven zetten, ca 30 min.

Appels uit de folie halen, af laten koelen en met een lepel het vruchtvlees uit de schil halen. Pureren met de blender.

Eierdooiers met suiker schuimig kloppen de amandelen, maïzena en appelpuree erdoor roeren. Eiwitten met suiker heel stijf kloppen. Meng een ¼ van de eiwitmassa met het basismengsel om dit luchtiger te maken. Giet het mengsel dan bij de resterende eiwitmassa en schep alles met een spatel van onder naar boven door elkaar tot het mengsel vrijwel homogeen is.

12 soufflé vormpjes met boter invetten en met een weinig suiker bestrooien. Voor ¾ vullen

In midden van voorverwarmde oven van ca 190 °C bakken in 30-40 min. Maak wat meer soufflés.

Appeltartaar

Schil de appels verwijder de klokhuizen en snijd ze brunoise.

Voeg hier de gehakte stemgember, de gehakte walnoten, de geweekte rozijnen en de drank aan toe. Meng alles voorzichtig door elkaar. Druppel er minimaal citroensap over, tegen het verkleuren. Zet tot gebruik koud weg.

Serveren:

Zet soufflébakje in het midden van een bord. Leg de appeltartaar rondom het bakje, steek 2 muntblaadjes in de soufflé en bestrooi alles met poedersuiker.

Tip: Snel handelen In verband met het mogelijk inzakken van de soufflé

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen