CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Stormato carote con verdurine e bagna cauda (flan van wortel met groenten en ansjovissaus)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garni

  • 12 stuk(s) van elk, peultjes, haricot vert, bleekselderijstengel (dunne reepjes), reepje wortel
  • scheutje(s) extra vergine olijfolie

Bechamelsaus

  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 600 mililiter melk
  • 1 bolletje(s) nootmuskaat, fijngeraspt
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 1 scheutje(s) room
  • benodigde fijn zeezout en vers gemalen zwarte peper

Wortelflan

  • 1 scheutje(s) olijfolie
  • 1000 gram winterpeen in blokjes
  • 300 mililiter witte wijn
  • 600 mililiter bechamelsaus
  • 1 snufje(s) vers geraspte nootmuskaat
  • benodigde fijn zeezout en vers gemalen zwarte peper
  • 10 stuk(s) eieren
  • 24 stuk(s) kleine silicone bakjes

Bagna cauda

  • 400 mililiter olijfolie
  • 15 stuk(s) knoflooktenen, geblanceerd
  • 150 gram ansjovisfilet
  • 40 gram pijnboompitten
  • 1 stuk(s) laurierblaadjes
  • 110 mililiter droge witte wijn

Bladerdeegstengels

  • 1 pakje(s) rooboter bladerdeeg (diepvries)
  • benodigde peper en zout
  • benodigde sesamzaad

Stormato carote con verdurine e bagna cauda (flan van wortel met groenten en ansjovissaus) Werkwijze

Bereiding:

Bagna cauda

Doe alle ingrediënten in een pan en laat 60 min zachtjes trekken op een laag pitje (niet koken). Verwijder de laurierbladen en pureer het mengsel en houdt apart.

Bechamelsaus

Smelt de boter in een pan en roer de bloem erdoor. Roer tot alle klontjes verdwenen zijn en laat de roux op laag vuur minimaal 1 min. garen tot er zich een bal vormt. Voeg geleidelijk al roerend de hete melk toe. Breng de saus aan de kook, zet het vuur laag en breng op smaak met nootmuskaat en zout en peper. Kook tot de massa mooi gebonden is. Verrijk de saus met 2 eierdooiers en een scheutje room.

Bladerdeegstengels

Snij het bladerdeeg in reepjes van 1½ cm breed.

Bestuif met peper, zout en sesamzaad en bak ze in een hete oven van 180 °C in 4 min. goudbruin.

Wortelflan

Verwarm de oven voor op 150 °C en vet 24 kleine siliconenbakjes in. Verhit de olijfolie en bak de wortel hierin even aan. Blus de wortel af met de wijn. Laat de wortel garen en pureer hem.

Roer de bechamelsaus door de wortelpuree en breng de massa op smaak met nootmuskaat, zout en peper. Meng de eieren door de massa. Doe het mengsel in de vormpjes. Zet ze in een braadslee en giet heet water in de braadslee tot 2/3 van de hoogte van de vormpjes. Zet de braadslee 40 tot 45 min. in de oven tot de flans gaar zijn. Controleer na 30 min. de gaarheid.

Garni

Blancheer de garni even in een pan met kokend water en een scheutje olijfolie

Serveren:

Haal de flans uit de vormpjes (keer ze met behulp van een bordje) en leg op de voorverwarmde borden 2 flans. Giet de bagna cauda rondom de flan.

Garneer het geheel met de garni door deze in de flan rechtop te steken.

Serveer hierbij de bladerdeegstengels.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen