CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rotolo di gnocchi con spinaci di Fonduta (Cnocchi rol met spinazie en fonduta saus)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Fonduta

  • 40 gram boter
  • 25 gram bloem
  • 250 mililiter volle melk
  • 125 gram Fontina (kaas) in stukjes
  • 1 eetlepel(s) cognac
  • benodigde fijn zeezout en versgemalen peper

Vulling

  • 250 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt 50 + 50 gr
  • 1 stuk(s) ei
  • benodigde peper en zout
  • benodigde boter
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 250 gram spinazie
  • 12 stuk(s) verse salieblaadjes
  • 1 stuk(s) kaasdoek

Rotoli di gnocchi

  • 2000 gram kruimige gekookte aardappelen
  • 2 theelepel(s) zout
  • 2 stuk(s) eieren, licht geklopt
  • 300 gram Italiaanse bloem type 000
  • 100 gram boter in blokjes

Rotolo di gnocchi con spinaci di Fonduta (Cnocchi rol met spinazie en fonduta saus) Werkwijze

Bereiding:

Rotolo di gnocchi

Kook de aardappelen met schil tot ze gaar zijn en giet ze af.

Verwijder de schil van de nog hete aardappels en duw ze door een pureerzeef. Voeg het zout, de eieren en geleidelijk de bloem toe.

De hoeveelheid bloem hangt af van de aardappel. Het deeg moet zacht zijn en hoe minder bloem hoe zachter, het moet niet aan je handen plakken.

Rol het deeg met een deegroller uit tot een ca 2 cm dikke lap.

Vulling

Meng de ricotta, en 50 g Parmezaanse kaas met het ei en voeg peper en zout naar smaak toe. Bestrijk de bovenkant van de deeglap gelijkmatig dit mengsel.

Smelt wat boter in een koekenpan en fruit de knoflook even aan. Bak de spinazie een paar min mee en hak fijn. Strijk dit mengsel uit over de ricottalaag.

Rol het gnocchideeg met inhoud op tot een “worst”en verpak dit in kaasdoek. Kook het pakketje 10 tot 15 min in gezouten water en laat daarna afkoelen.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Beboter een ovenschaal waar de rol ruimschoots in past, verwijder de kaasdoek en leg de rol voorzichtig in de schaal. Snijd de rol in 12 plakken, bestrooi met de rest van de Parmezaanse kaas en verdeel de blokjes bo

Fonduta

Smelt de boter, roer de bloem erdoor en laat het geheel op een laag vuur zachtjes doorkoken maar niet kleuren. Voeg geleidelijk al roerend de lauwwarme melk toe en klop tot de roux is opgelost en de saus gebonden. Voeg de Fontina toe en roer de cognac erdoor. Roer tot een egale massa. Laat de saus nog 30 min au bain marie garen. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren:

Leg een Rotolo di gnocchi midden op het bord en druppel de fonduta er om heen.

ter gelijkmatig met de salieblaadjes over de plakken. Bak 15 min tot hij goudbruin kleurt.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen