CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Brasato di coniglio al vino bianco con rosmarino (gestoofd konijn in witte wijn met rozemarijn en polentataartje)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Groententop op polentataartje

  • 4 stuk(s) pastinaak , klein
  • 4 stuk(s) wortel
  • 4 stuk(s) meiknol
  • 12 stuk(s) sjalotjes
  • 5 eetlepel(s) honing
  • 100 gram boter
  • 8 eetlepel(s) olijfolie
  • benodigde zout en peper

Polentataartje

  • 1500 mililiter melk
  • 375 gram kort kokende polenta (semolina)
  • 75 gram Parmezaanse kaas, vers geraspt
  • 6 stuk(s) eierdooiers
  • 50 gram boter
  • benodigde zout en peper

Konijn

  • 6 stuk(s) uien
  • 6 stuk(s) knoflookteentjes
  • 12 stuk(s) gedroogde tomaten op olie
  • 12 stuk(s) konijnenbouten
  • benodigde zout, peper, bloem
  • benodigde olijfolie
  • 4 eetlepel(s) tomatenpuree
  • 400 mililiter witte wijn
  • 8 takje(s) rozemarijn
  • 150 gram zwarte olijven zonder pit

Brasato di coniglio al vino bianco con rosmarino (gestoofd konijn in witte wijn met rozemarijn en polentataartje) Werkwijze

Bereiding:

Laat de gedroogde tomaten uitlekken. Snipper de gepelde uien en hak de knoflook heel fijn. Snijd de uitgelekte tomaten in stukjes,

Wrijf de konijnenbouten in met zout en peper en bestuif ze met bloem. Verhit de olie in een braadpan en bak de bouten rondom bruin. Voeg ui en knoflook toe en bak die even mee.

Voeg de stukjes gedroogde tomaat, tomatenpuree, wijn, rozemarijn en olijven toe. Breng het al roerende aan de kook. Laat de bouten in 90 min gaar worden. Controleer op gaarheid na 60 min. Keer de bouten af en toe.

Haal de bouten uit de pan, en houdt deze warm. Verwijder de takjes rozemarijn (weggooien) en de olijven (warmhouden) en kook het braadvocht tot 1/3 in. Proef de saus en breng op smaak met peper en zout.

Polentataartjes

Breng de melk aan de kook en strooi al roerende de polenta erin. Blijf roeren tot het mengsel dik is en van de zijkanten van de pan loslaat. Neem de pan van het vuur en roer de kaas, eierdooiers en de boter door het mengsel. Voeg peper en zout toe naar smaak.

Spreid het mengsel op een met bakpapier beklede snijplank uit tot een dikte van ca 1 cm en laat het 60 min afkoelen en opstijven.

Steek met een steker rondjes van ca 5 cm uit de polenta, bak deze koekjes heel even om en om in de olijfolie.

Groententop

Was en schil de groenten en snijd ze in kleine stukjes, leg de groenten op een bakblik en schenk de honing, boter en olijfolie er over. Meng dit alles door elkaar en bak dit ca.

30 -35 min tot het goudbruin ziet.

Serveren:

Leg de bout op een voorverwarmd bord. Druppel de saus erbij en leg wat olijven op de bout en de 2 polentakoekjes ernaast en schik tot slot de groenten op de taartjes.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen