CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bonet (dessert uit Piedmonte met chocolade, rum en amaretti)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Bonet

  • 400 gram witte basterd suiker
  • 4 eetlepel(s) water
  • 10 stuk(s) eieren
  • 200 gram witte chocolade (Lindt)
  • 1500 mililiter hete melk
  • 140 gram Italiaanse amaretti koekjes, verkruimeld
  • 120 mililiter Nocino
  • 250 mililiter room, stijfgeklopt
  • 12 stuk(s) kleine vormpjes

Amaretti koekjes

  • 1 eetlepel(s) bloem
  • 4 stuk(s) eiwit
  • 1 eetlepel(s) maizena
  • 1 theelepel(s) kaneelpoeder
  • 200 gram suiker
  • 1 theelepel(s) citroenschil, geraspt
  • 250 gram amandelen
  • 30 gram poedersuiker
  • 1 eetlepel(s) boter
  • 1 stuk(s) bakblik

Bonet (dessert uit Piedmonte met chocolade, rum en amaretti) Werkwijze

Bereiding:

Amaretti koekjes

De amandelen malen in de keukenmachine en vermengen met 150 g suiker, 1 el maïzena, 1 tl citroenschil en de kaneel. De eiwitten stijfslaan met de rest van de suiker. Het amandelmengsel er voorzichtig onder spatelen. Een bakblik invetten en bebloemen. Het amandelmengsel in een spuitzak met gladde mond doen. Hoopjes spuiten met een diameter van ongeveer 3 cm. Het deeg een uurtje laten rusten. De oven voorverwarmen op 180 °C. De koekjes bakken tot ze lichtbruin zijn. Bestrooien met poedersuiker en laten afkoelen.

Bonet

Verwarm de oven voor op 180 °C. Kook 250 gbasterd suiker met het water in een steelpannetje tot een goudkleurige siroop en laat deze karamelliseren. Schenk de karamel in twee grote vormen of 12 kleine vormpjes. Draai de vormpjes rond zodat de karamel goed over de bodem wordt verdeeld. Zet weg.

Klop de eieren en de resterende basterd suiker met een mixer door elkaar tot een bleke luchtige massa. Smelt intussen de chocolade in de hete melk en voeg dit mengsel al kloppend toe aan het eimengsel. Doe 2/3 van de verkruimelde amaretti koekjes erbij en tot slot de Nocino. Vul de vormpjes af met het mengsel Zet een ovenschaal met heet water in de oven en zet de vormpjes hierin. Het water moet tot op 1/3 ervan komen. Bak de bonets 25 min in de oven. Haal de bonets uit de oven, laat afkoelen in de vorm en snijd met een scherp mesje los van de binnenkant.

Serveren:

Bestrooi een koud bord met cacaopoeder (gebruik een sjabloon). Stort de bonet erop. Dien op met slagroom waar 1 el Nocino doorheen geklopt is. Garneer met de resterende amaretti.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen