CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kaassoufflé met salade

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soufflé

  • 75 gram roomboter
  • 90 gram bloem
  • 600 mililiter melk
  • 150 mililiter slagroom
  • 6 stuk(s) eierdooiers
  • 7 stuk(s) eiwitten
  • 450 gram oude geitenkaas (350+100 om te raspen)

Salade en dressing

  • 100 gram veldsla
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 2 eetlepel(s) vloeibare honing
  • benodigde peper en zout
  • 12 stuk(s) soufflébaljes van 8 cm

Kaassoufflé met salade Werkwijze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.


Soufflé
Rasp de kaas (350 en 100g).
Smelt voor de roux de boter in een pan met dikke bodem. Laat de boter bruisen, maar voorkom dat hij bruin wordt. Roer met een garde de bloem erdoor. Giet beetje bij beetje de melk en de room bij de roux, steeds wat meer als de vorige hoeveelheid is opgenomen. Laat 2 à 3 min al roerend doorkoken tot de bloem gaar is.
Haal de pan van het vuur en roer de losgeklopte eidooiers erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de 350 g geraspte kaas erdoor.
Klop de eiwitten stijf met een mespuntje zout en spatel dit door het kaasmengsel.
Vet de soufflévormpjes goed in met boter en giet het kaasmengsel erin. De vormpjes moeten voor ¾ gevuld zijn. Snijd met een scherp mes een kruis in de bovenkant en strooi de geraspte kaas erover.
Bak de soufflés in ca 20 min midden in de voorverwarmde oven. Serveer direct!!!!!
N.B. Open nooit de ovendeur tijdens het bakken van de soufflés.


Salade en dressing
Meng voor de dressing olijfolie, citroensap en honing en maak op smaak met peper en zout.


Serveren:
Plaats het soufflébakje op een zwart langwerpig bord. Drappeer er wat toefjes veldsla omheen en druppel wat dressing over de sla.

Commentaren

3
dinsdag 01 maart 2016
brigade 11 gerecht: 7.3 wijn: 8.1        - René Desjardijn