CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Bisque met oester en spinazie

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 2 stengel(s) bleekselderijn
  • 1 stuk(s) ui (klein)
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepel(s) boter
  • 2 eetlepel(s) bloem
  • 1500 mililiter visbouillon
  • 12 stuk(s) oesters
  • 1 eetlepel(s) citroentijm
  • 300 gram verse spinazie
  • benodigde cayennepeper
  • benodigde zout en peper
  • 200 mililiter slagroom
  • 12 theelepel(s) droge sherry
  • 1 stuk(s) stokbrood

Bisque met oester en spinazie Werkwijze

Bereiding:

Open de oesters en vang het oesternat op en zeef het. Houd de oesters apart en controleer ze op eventuele aanwezigheid van schelpschilfers.
Maak de blekselderij, de ui, de knoflook schoon en hak zeer fijn. Laat deze groente in de boter garen op een laag vuur. Voeg de bloem toe en roer tot een roux. Laat de roux 5 min garen en voeg daarna de bouillon toe.
Was de spinazie, blancheer ze kort en pureer ze met 100 ml bouillon in de blender.

Bak het stokbrood, laat afkoelen en snijd in plakjes.

Voeg aan de bouillon het gezeefde oestervocht, de citroentijm en de gepureerde spinazie toe. Zachtjes laten garen. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Verwarm opnieuw en voeg de room toe en laat de bisque goed warm worden.

Serveren:

Verwarm de borden. Doe 1 tl sherry op het bord, vervolgens een oester en schenk de warme bisque erover. Serveer direct met stokbrood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen