CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Parijse hoorn met mangomousse en amareno-kersensaus

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Parijse hoorn

  • 165 gram boter
  • 200 gram poedersuiker
  • 1.5 zakje(s) vanillesuiker
  • 6 stuk(s) eiwitten
  • 200 gram bloem, gezeefd

Amarene kersensap

  • 500 mililiter amarene-kersensap
  • 1 stuk(s) sinaasappel, het sap van
  • 150 gram amareno-kersen
  • benodigde aardappelmeel
  • 12 stuk(s) muntkroontjes

Mangomousse

  • 14 gram gelatine
  • 500 gram mango vruchtvlees
  • 100 gram suiker
  • 500 mililiter room

Parijse hoorn met mangomousse en amareno-kersensaus Werkwijze

Parijse hoorn (oublie)

Verwarm een oven voor tot 150 º C. Zorg dat alle ingrediënten voor de oublies op kamertemperatuur zijn! Roer de zachte boter met een garde glad en voeg de poeder- en de vanillesuiker toe. Voeg dan één voor één  de eiwitten toe. Stop met de garde zodra de massa glad is. Spatel er dan de gezeefde bloem door. Maak op een met bakpapier beklede bakplaat deegrondjes van 12 cm Ø. Bak ze in de voorverwarmde oven in ca. 10 min mooi goudbruin af. Vorm ze, als ze nog warm zijn, met een metalen hoorn tot een oublie. Laat ze afkoelen. Maak 12 hoorntjes.

Mangomousse

Week de gelatine in ruim koud water. Pureer voor de mangomousse het mango vruchtvlees. Meng  de suiker met wat puree, verhit dit en los er de uitgeknepen gelatine in op. Voeg dit bij de mangopuree. Als de massa wat gaat binden de stijfgeslagen room er met de bolle kant van een lepel door spatelen. Laat het dan verder opstijven.

Amareno-kersensaus

Vermeng voor de kersensaus het amareno-kersensap met het sinaasappelsap. Hak de amareno-kersen in stukjes en roer die door het sap. Bind het geheel zo nodig met wat aardappelmeel, aangemaakt met wat sap.

Serveren:
Doe de mango-mousse in een spuitzak en vul er, net voor het uitserveren, de oublies mee. Spuit bovenop de oublie een klein rozetje van mangomousse en steek daar een muntkroontje in. Leg ze op een gewoon bord en garneer het met de kersensaus.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen