CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Irish-creamcups

Categorie: 
Maand: 
Mei

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 40 gram witte chocolade, in stukjes
  • 28 stuk(s) bonbonvormpjes
  • 150 gram pure blokchocolade
  • 60 gram suiker
  • 2 eetlepel(s) water
  • 60 mililiter Irish-cream-likeur

Irish-creamcups Werkwijze

LET OP: INGREDIENTEN ZIJN VOOR 24 STUKS.

Bereiding:

Smelt de witte chocola­de au bain-marie. Lepel de chocolade in een spuitzakje van papier en vouw de­ze van boven dicht. Knip de punt open en spuit 4 puntjes of een spiraal op de bodem van ieder vorm­pje. Op kamertempera­tuur op laten stijven. Smelt de bittere choco­lade au bain marie. Giet met behulp van een theelepel de gesmolten choco­lade in de vormpjes. Gebruik een kwastje/penseel om de chocolade gelijkmatig over de bodem en wanden te verdelen zodat er geen luchtbellen in de massa ontstaan. Zet ze omge­keerd op een rooster en laat ze op kamertempera­tuur opstijven. Het restant van de cho­colade over een stuk folie uitstrijken tot een dun laagje van 2 mm dik. Steek er, als de chocolade bijna stijf is, met een rond steekvormpje van 2 cm, 28 rondjes uit die als bodem voor de chocoladecups dienen. Doe suiker en water in een kleine pan met dikke bodem. Roer de massa, zonder dat deze gaat koken boven een laag vuur tot de suiker is opge­lost. Strijk eventuele sui­kerkristallen met een vochtig kwastje van de binnenkant van de pan.

Breng de massa aan de kook, matig het vuur iets en laat alles 10 min. koken, zonder te roeren. Neem de pan van het vuur en laat deze afkoelen. Bestrijk de binnenkant van de chocoladecups met de afgekoelde stroop. Vul elke chocoladecup voor driekwart met de Irish-cream-likeur. Het restant chocolade van de rondjes opnieuw smelten. Lepel dit in een spuitzakje van papier en vouw deze van boven dicht. Knip de punt open. Spuit de cho­colade voorzichtig langs de randen van de cups. Zet er een rondje als dek­sel bovenop en druk dit voorzichtig aan, zodat de likeur er niet uit kan lopen.

Laat de cups hard worden en haal de folie weg.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen