CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Caprese variatie, Tomatenbasilicumijs met gegrilde tomaat mozzarella pijnboompitjes

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Gegrilde tomaat

  • 12 stuk(s) smakelijke flinke tomaten (pommodori)
  • 500 gram mozzarella
  • 200 gram broodkruim
  • 3 tenen knoflook
  • 12 takje(s) basilicum (6+6)
  • 6 stuk(s) cherrytomaatjes
  • 12 eetlepel(s) geroosterde pijnboompitten
  • benodigde olijfolie
  • benodigde zout en peper
  • 100 gram versgeraspte Parmezaan

IJs

  • 300 mililiter slagroom
  • 25 gram suiker
  • 300 mililiter tomatensap
  • 6 takje(s) basilicum
  • 2 eetlepel(s) zeer fijn gesneden zongedroogde tomaten
  • 1 eetlepel(s) groene pesto uit een potje
  • 2 eetlepel(s) pijnboompitten
  • benodigde zout en peper

Caprese variatie, Tomatenbasilicumijs met gegrilde tomaat mozzarella pijnboompitjes Werkwijze

Bereiding:

IJs

Room, basilicum en suiker tegen kook aan brengen, daarna afkoelen in grote platte bak ( even in de vriezer)

Daarna zontomaatjes, pesto, geroosterde pijnboompitten en sap erdoor roeren en op smaak maken met peper zout. Draai hier ijs van in de ijs machine.

Gegrilde tomaat

Oven voorverwarmen op 180 °C. Tomaat halveren en uithollen.

Mozzarella klein snijden en mengen met broodkruim, beetje gezeefd tomaatvocht, geperste knoflook, 6 kleingesneden basilicum takjes, peper en zout.

Plaats tomaten in een ingevet passend bakblik en strooi de Parmezaan erover en besprenkel rijkelijk met olijfolie.

Bakken in ongeveer 20 min.

Pijnboompitten roosteren in droge koekenpan.

Serveren:

Maak aan boven kant van het bord een bloem van een paar basilicum blaadjes

Daarop een bol tomaten basilicumijs met een half cherrytomaatje.

Links en rechtsonder een halve tomaat

Snijd de rest van de basilicum julienne, meng met de pijnboompitten en decoreer er de rest van het bord mee.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen