CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Clafoutis met kersen

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1000 gram kersen
  • 8 stuk(s) eieren
  • 18 eetlepel(s) witte basterdsuiker
  • benodigde zout
  • 10 eetlepel(s) bloem
  • 125 gram boter
  • 500 mililiter melk
  • 2 zakje(s) vanillesuiker

Clafoutis met kersen Werkwijze

Bereiding:

Oven voorverwarmen op 200 ° C.

Kersen wassen en ontpitten. Eieren loskloppen, zout en basterdsuiker toevoegen.

Goed mengen, bloem zeven en toevoegen aan eimengsel

De helft van de boter smelten en toevoegen aan deeg.

Nu het deeg verdunnen met de melk tot een beslag. Beboter 12 kleine quiche vormpjes

Verdeel de kersen daarover en giet het beslag over de kersen leg er enkele klontjes boter op

Baktijd ca 45 min. tot de bovenkant begint te kleuren.

Serveren:

Uit de oven meteen met vanillesuiker bestrooien en lauw opdienen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen