CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Snoekbaars met kerriekruim, gele watermeloen, zoutzure komkommer en kokossaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Kokossaus

  • 200 mililiter room
  • 450 mililiter kippenfond
  • 3 takje(s) tijm
  • 25 gram kokospasta
  • 300 mililiter kokosmelk
  • 100 gram koude boter

Watermeloen en zoetzure komkommer

  • 1.5 stuk(s) komkommer
  • 600 mililiter azijn
  • 180 gram suiker
  • 9 stuk(s) steranijs
  • 3 stuk(s) laurierblaadjes
  • 1.5 stuk(s) gele watermeloen

Snoekbaars

  • 300 gram broodkruim
  • 250 mililiter geklaarde boter
  • benodigde kerrie
  • 12 stuk(s) snoekbaarsfilets van ca 100 gr
  • benodigde bloem
  • benodigde olijfolie
  • benodigde ijswater

Snoekbaars met kerriekruim, gele watermeloen, zoutzure komkommer en kokossaus Werkwijze

Bereiding:

Watermeloen en zoetzure komkommer

Schil de komkommer en snijd er blokjes van zonder de zaadkern te gebruiken.

Verwarm de azijn en los de suiker hierin op. Voeg de steranijs en gebroken laurierbladeren toe en laat het 30 min op een laag vuur trekken.

Laat het afkoelen en voeg de komkommer toe. Laat het geheel marineren.

Schil de meloen en snijd er kleine blokjes van.

Kokosaus

Laat de room tot de helft inkoken. Doe de kippenfond in een pan, voeg de tijm toe en laat dit ook inkoken tot de helft. Zeef de kippenbouillon en voeg de room, kokospasta en kokosmelk toe. Laat de saus nog 5 min doorkoken en roer van het vuur af de koude in blokjes gesneden boter erdoor.

Snoekbaars

Kleur het broodkruim in de geklaarde boter lichtbruin. Koel de pan snel af in ijswater en voeg de kerrie naar smaak toe.

Bestrooi de snoekbaarsfilets met peper en zout en haal ze door de bloem. Bak ze goudbruin in de olijfolie. Schep er als de filets gaar zijn de kerriekruim erover.

Serveren:

Schep de komkommerblokjes uit de marinade en laat ze uitlekken. Verwarm de meloen en komkommerblokjes en verdeel ze over de borden.

Leg de snoekbaarsfilets op de blokjes. Schuim de kokossaus op met een staafmixer en schep de saus rondom de vis.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen