CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Trio van salades

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Paprika salade

  • 6 stuk(s) paprika's
  • 0.5 theelepel(s) paprikapoeder pikant
  • 2 tenen knoflook
  • benodigde peper en zout
  • 1 theelepel(s) korianderpoeder
  • 0.5 theelepel(s) komijnpoeder
  • 1 eetlepel(s) citroensap
  • 3 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 bos(sen) peterselie
  • 2 eetlepel(s) verse koriander
  • benodigde Marokaans brood

Courgette salade

  • 3 stuk(s) courgettes
  • 1 eetlepel(s) paprikapoeder zoet
  • 1 teen knoflook
  • 4 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 theelepel(s) komijn
  • 2 theelepel(s) citroensap
  • benodigde zout

Aubergine salade

  • 1000 gram aubergines
  • benodigde olijfolie
  • 500 gram tomaat
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 bos(sen) koriander
  • 2 theelepel(s) zoete paprikapoeder
  • 0.5 bos(sen) peterselie
  • 0.5 blik(ken) tomatenpuree (klein)
  • benodigde zout (naar smaak)
  • benodigde azijn (naar smaak)

Trio van salades Werkwijze

Bereiding:

Paprika salade

Paprika’s wassen, besprenkelen met olijfolie en in de oven (200 C°) of onder de grill leggen. Regelmatig draaien tot de schil begint te kleuren. Daarna in een plastic zak doen en de zak afsluiten. Ongeveer 15 min zo laten afkoelen daarna paprika’s uit de zak nemen en ontvellen.

Zaad en zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Van de kruiden een papje maken en dit over en door de paprika’s roeren. De salade laten afkoelen. Deze moet koud geserveerd worden. (Pas op met de kruiden. Beter wat minder gebruiken en daarna naar smaak nog toevoegen. Het kruiden moet subtiel gebeuren,want de smaken moeten op elkaar zijn afgestemd).

Aubergine salade

Aubergines wassen en in plakken snijden van 0,5 cm. Op een bakplaat met bakpapier leggen en olijfolie over de aubergines smeren. Daarna ze onder de grill licht laten kleuren (let op dit duurt lang).

Tomaten plisseren en in stukken snijden en de zaadlijsten verwijderen.

Deze tomaten en de in stukken gesneden knoflook met een beetje olie in een pan garen en daarna mengen met de aubergines. Voeg nu de kruiden toe en pureer het geheel met een staafmixer.

Ook hier is subtiel kruiden van belang. Er kan naar smaak tomatenpuree worden toegevoegd of als de smaak aan de zure kant is een beetje suiker erdoor mengen.

Courgette salade

Courgettes wassen en de zaadlijsten eruit snijden. Vervolgens in stukjes snijden van 2 cm.

Laat de courgettes in een pan met zout, knoflook, paprikapoeder, olie en water koken. De courgette moet net onder water staan.

Als de courgette gaar is dan de komijn en citroensap erdoor mengen.

Ingrediënten uit de pan nemen en het kookvocht inkoken tot een stroperige saus.

Salade door saus mengen en af laten koelen.

Serveren.

Serveer de salades in diverse schalen op tafel met de puntjes Marokkaans brood

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen