CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Met aubergine gevulde courgette met peterselieroom

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Peterselie

  • 1 bos(sen) peterselie
  • 250 mililiter slagroom

Garnering

  • 150 gram chavroux geitenkaas (piramide doosje)

Rode uichutney

  • 2 stuk(s) grote rode ui
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 2 eetlepel(s) balsamico siroop
  • 200 mililiter rode port

Courgettes

  • 4 stuk(s) courgettes
  • 12 eetlepel(s) olijfolie (4+4+4)

Auberginecompote

  • 4 stuk(s) aubergines
  • 2 stuk(s) knoflookteentjes
  • 1 theelepel(s) gevijzelde komijn
  • 2 theelepel(s) tahin (sesampasta)
  • 1 stuk(s) limoen

Met aubergine gevulde courgette met peterselieroom Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 200  °C.

Auberginecompote

Prik met een vork gaatjes in de aubergines, leg ze op een bakplaat en gaar ze 2 x 25 min in  de oven. (na 25 min de aubergines draaien). Snijd de aubergines in de lengte doormidden en verwijder het vel. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Doe 4 el olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de kleingesneden knoflooktenen. Voeg nu de gevijzelde komijn en de kleingesneden aubergine toe. Laat het meeste vocht verdampen en voeg 2 el tahin, de rasp van de limoen en het sap van de limoen toe. Breng op smaak met peper en zout. Zet apart.

Rode uichutney

Pel de rode uien, halveer ze en snijd ze in reepjes. Zet de uien aan in 4 el olijfolie en fruit ze glazig. Voeg de honing, de balsamico en de rode port toe en laat zachtjes koken en indampen tot het licht stroperig is. Zet apart.

Peterselie

Snijd de stelen van de peterselie. Blancheer de peterselie gedurende 30 sec in kokend water. Spoel af onder koud water en knijp met de hand alle water uit de peterselie. Verwarm de slagroom met de peterselie, pureer in de keukenmachine, giet terug en maak op smaak met peper en zout.

Courgettes

Snijd de courgettes in ronde stukken van 4 cm en verwijder het zachte zaadgedeelte in het midden met een pommes parisiennes boortje tot net iets boven de bodem, zodat er een bakje ontstaat. Verwarm 4 el olijfolie in een koekenpan en bak hierin de stukjes courgette boven, onder en op de kanten tot zij gaar zijn. Kruid ze daarna met peper en zout.

Serveren:

Vul 2 courgettestukjes per persoon met de warme auberginecompote en leg hier een toefje warme rode uichutney op en vervolgens een toefje chavroux geitenkaas. Schep boven ieder stukje courgette een lepeltje warme peterselieroom. 1

Commentaren

3
dinsdag 01 maart 2016
brigade 11 gerecht: 7.1 wijn: 8.0 - René Desjardijn