CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Taartje van langoustines en spitskool met sesamdeeg en kerrievinaigrette

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Langoustines

  • 24 stuk(s) langoustines
  • 2 eetlepel(s) olijfolie

Taartje

  • 4 vel(len) filodeeg
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • 4 eetlepel(s) sesamzaad
  • benodigde gesmolten boter

Saus

  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 4 eetlepel(s) olijfolie extra vierge
  • 1 theelepel(s) balsamico azijn
  • benodigde peper en zout

Garnering

  • 1 bakje(s) shisopurple
  • 12 stuk(s) ronde stekers met een doorsnede van 6cm en een hoogte van 3 cm

Spitskool

  • 1 stuk(s) spitskool
  • 400 mililiter room
  • 1 theelepel(s) kerrie
  • 1 theelepel(s) kummelzaad
  • benodigde peper en zout

Taartje van langoustines en spitskool met sesamdeeg en kerrievinaigrette Werkwijze

Bereiding:

Ovens voorverwarmen op 160 °C en 180 °C. Zet 12 borden in de warmhoudkast.

Taartje

Leg 2 x 2 vellen filodeeg, met wat gesmolten boter ertussen, op elkaar.Steek 12 rondjes uit het filodeeg met de ronde steker. Bestrijk ze met eierdooier en bestrooi ze met sesamzaad. Leg de rondjes op een met vetvrij papier bedekte bakplaat. Dek ze af met vetvrij papier. Leg er een siliconematje op, zodat ze bij het afbakken plat blijven.

Bak de rondjes 5 min op 180 °C totdat ze krokant zijn.

Spitskool

Snijd de spitskool in zeer fijne julienne.

Zet de room op met kerrie en kummelzaad en kook langzaam in tot de room gaat hangen. Voeg de spitskool toe. Breng op smaak met peper en zout. Blijf roeren tot de kool gaar is.

Saus

Warm 1 tl kerrie in de olijfolie. Breng op smaak met de balsamico azijn en peper en zout.

Langoustines

Pel de langoustine, verwijder het darmkanaal en halveer ze. Bak op het laatste moment in 5 sec de langoustines in olijfolie in een hete tefalpan.

Serveren:

Plaats op een bord de ring met een doorsnede van 6 cm en een hoogte van 3 cm. Vul de ring met de kool. Plaats daarop 4 langoustinehelften in een rondje. Verwijder de ring. Leg het filorondje als een dekseltje op de langoustines. Lepelde saus eromheen. Garneer met de shisopurple.

Tip: kook de garnalenkoppen en benut als decoratie.

Commentaren

3
woensdag 16 maart 2016
brigade 11 gerecht 7.9 wijn 8.0 - René Desjardijn