CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Venkel-bleekselderijsoep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 theelepel(s) venkelzaad
  • 2 takje(s) lavas blaadjes
  • 2 stuk(s) venkelknollen
  • 2 stuk(s) bleekselderij
  • 100 gram Zeeuws spek
  • 150 mililiter creme fraiche (100+50)
  • 800 mililiter kippenbouillon
  • benodigde zout en peper

Venkel-bleekselderijsoep Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 kopjes in de warmhoudkast.

Verhit de olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Snipper de ui en voeg deze aan de olie toe met een snufje zout en laat 10 min fruiten.

Voeg vervolgens de fijngesneden knoflook, het venkelzaad en de lavas toe en fruit dat een paar min mee.

Snijd de venkel in grote stukken, schil de bleekselderij en snijd de stengels in boogjes.

Doe venkel en selderij in de pan erbij. Zet het vuur hoger en bak de groenten omscheppend een paar minuten.

Doe de bouillon in de pan en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag, zet de deksel op de pan en laat de soep een half uur zachtjes koken.

Voeg de crème fraîche toe en pureer alles met de staafmixer. Zeef de soep vervolgens om een fluwelige substantie te krijgen

Maak af op smaak met peper en zout.

Snij het Zeeuws spek in julienne.

                                                                                                                                                                                                                                                              Serveren:

Verdeel het spek over de kopjes.

Schenk voorzichtig de soep erbij en laat 1 theelepel crème fraîche in de soep glijden.

Commentaren

4
woensdag 16 maart 2016
brigade 11 gerecht 8.1 wijn 7.2 - René Desjardijn