CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Aspergeverrassing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 24 stuk(s) witte asperges
  • 50 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 24 toefje(s) veldsla
  • 12 stuk(s) eieren
  • 400 gram zalmfilet zonder vel
  • 24 stuk(s) snoeptomaatjes 12+12
  • 12 takje(s) peterselie
  • benodigde zout en peper
  • benodigde bakspray

Aspergeverrassing Werkwijze

Bereiding:

Schil de asperges en snijd het harde achterste stukje er af.

Kook in gezouten water de schillen en kontjes in ca. 10 min en zeef de schillen er uit.

Snijd de koppen van de asperges ongeveer 8 cm en bewaar tot verder gebruik.

Snijd de rest in stukjes van 1 cm en kook ze in het asperge vocht ca. 5 min..

Koud afspoelen.

Hak de peterselie fijn.

Snijd de zalm in kleine blokjes en 12 tomaatjes in vieren.

Meng zalm, gekookte asperge stukjes, peterselie, tomaat en peper en zout.

Doe een plastic zakje in een kommetje, spuit in met bakspray, vul met het zalm-aspergemengsel. Breek een ei in een kopje en voeg het er bij.

Knoop of bind het zakje dicht tot een balvorm. Vul een brede pan met ongeveer 10 cm water en kook daarin net voor het uitserveren de pakketjes in 5 à 7 min gaar.

Meng de bloem met zout en peper, hussel de asperge punten er door en bak ze in de boter in ca. 7 min beetgaar en goudbruin. Houd warm.

Snijd 12 tomaatjes doormidden.

Serveren:

Op langwerpig wit bord.

Knip het plasticzakje open en leg het ei plus in het midden.

Leg links en rechts een half tomaatje, toefje sla en de gebakken asperges.

Strooi een beetje fleur de sel en een paar draaien peper uit de molen er over.

                                              

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen