CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Ceviche van makreel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Avocado-tomaat-mais en kmoriandermengsel

  • 2 stuk(s) rijpe avocado's
  • 1 stuk(s) limoen
  • 2 stuk(s) maiskolven
  • 30 stuk(s) kerstomaatjes, 6 voor garnering
  • 1 bos(sen) koriander, 12 takjes voor garnering

Makreel en marinade

  • 3 stuk(s) heel verse rauwe makrelen (gefileerd zonder vel)
  • 9 stuk(s) limoenen (9+1)
  • 2 stuk(s) rode uien
  • 3 tenen knoflook
  • 1.5 stuk(s) rode chilipeper
  • benodigde zout en peper uit de molen

Ceviche van makreel Werkwijze

Bereiding:

Zet ijscoupes in de vriezer.

Makreel en marinade

Controleer de makreelfilets zorgvuldig op graatjes en snij de makreel in kleine stukjes.

Pers 9 limoenen uit, snij de rode ui in flinterdunne halve plakjes.

Haal de knoflook door de knijper, hak de rode peper (zonder zaadjes) heel fijn.

Meng alles in een kom door elkaar en breng op smaak met zout en peper.

Schep de makreelstukjes erdoor.

Afdekken met folie en ca. 2 uur in de koeling laten marineren (garen).

Avocado-tomaat-mais en koriandermengsel

Snij de avocado’s in kleine blokjes. Hussel om met een beetje limoensap tegen het verkleuren.

Kook de maiskolven in ruim water (geen zout toevoegen) in ca 15-20 min en schrap daarna de mais van de kolven.      

Snij de kerstomaatjes klein en de koriander grof.

Haal de vis kort voor het uitserveren uit de marinade, dep luchtig en meng de vis met het avocado –tomaat- mais en koriandermengsel. Breng, indien nodig, op smaak met zout en peper.

Serveren:

Verdeel het vismengsel over de gekoelde ijscoupes. Garneer met een takje koriander en

1 half kersttomaatje.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen