CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sorbet van aardbeien

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 600 gram aardbeien (houd 12 met kroontje apart)
  • 2 eetlepel(s) balsamico azijn
  • 1 eetlepel(s) balsamico siroop
  • 3 stuk(s) sinaasappelen (sap)
  • 125 gram fijne suiker
  • 1 stuk(s) eiwit, stijfgeklopt
  • benodigde peper uit de molen
  • 12 stuk(s) satéstokjes

Sorbet van aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 champagneflûtes koud.

Los op een matig vuur de suiker in het sinaasappelsap op, laat afkoelen.

Pureer de aardbeien en voeg er de balsamico, sinaasappelsap en een paar draaien peper aan toe.

Draai er in de ijsmachine een stevig sorbet ijs van. Voeg halverwege het stijfgeklopte eiwit toe en laat verder meedraaien.

Prik de 12 aardbeien op de satéprikkers.

Serveren:

Doe 2 kleine bolletjes ijs in het gekoelde champagneglas en garneer met de aardbei op prikker.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen