CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Koningspuddinkjes

Categorie: 
Maand: 

Menu 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 180 gram fijne kristalsuiker (150 + wat extra voor in de vormpjes)
  • 180 gram zachte boter
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 theelepel(s) bakpoeder, gezeefd
  • 4 stuk(s) eieren
  • 3 eetlepel(s) creme fraiche
  • 2 eetlepel(s) sinaasappelmarmalade
  • 1 theelepel(s) gemberpoeder
  • 1 theelepel(s) kaneel
  • 4 eetlepel(s) golden maple syrup (2+2)
  • 9 stuk(s) mandarijnen (3+2+4)
  • 300 gram slagroom
  • 2 zakje(s) vanille suiker
  • 12 stuk(s) aluminium timbaaltjes
  • 12 stuk(s) rood wit blauwe vlaggetjes
  • 1 stuk(s) wegwerpspuitzak

Koningspuddinkjes Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 C°.

Schil 3 mandarijnen onder het witte vlies, vang het sap op. Snijd in 12 plakken. Pers 2 mandarijnen uit.

Strooi wat suiker onder in de vormpjes en leg daar een plakje mandarijn op.

Klop in een kom de boter en de suiker met een mixer bleek en romig.

Voeg bakmeel, bakpoeder, eieren, crème fraîche, marmelade, specerijen, 2 el golden maple syrup en mandarijnensap toe en klop nog even tot het een glad beslag is.

Verdeel het beslag over de vormpjes, zet ze in een braadslede en vul deze met heet water tot de helft van de vormpjes. Dek luchtig af met aluminium folie (doffe kant boven).

Zet het geheel 55-60 min in de voorverwarmde oven tot een in een vormpje gestoken

satépen er schoon uit komt.

Trek zestes (rasp) van 4 mandarijnen. Blancheer de zestes tweemaal in suikerwater.

Zeef ze en laat uitlekken op keukenpapier.

Mandarijnensiroop

Doe 150 g suiker, sap van 4 mandarijnen en 2 el syrup in een pannetje.

Zet op een laag vuur en roer tot de suiker is opgelost.

Laat het mengsel op een middelhoog vuur in 3-4 min tot een siroop inkoken.

Klop de slagroom met vanillesuiker lobbig.

Serveren:

Stort de puddinkjes op een dessertbord, giet wat mandarijnensiroop er over.

Vul een wegwerpspuitzak met slagroom, knip er een klein puntje af en spuit wat cirkels

om dit taartje.

Garneer met de mandarijn zestes en zet de koningsvlag op de top!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen