CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Couscous met rundvlees

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Couscous

  • 1000 mililiter runder-of groentebouillon
  • 1000 gram couscous
  • 50 gram boter

Rundvlees

  • 1500 gram rundvlees
  • 100 mililiter olijfolie
  • 1 stuk(s) ui
  • 3 stuk(s) winterwortelen
  • 0.5 stuk(s) spitskool
  • 4 stuk(s) meiknolletjes
  • 1 mespunt(en) saffraan
  • 1 eetlepel(s) peterselie
  • 1 eetlepel(s) koriander
  • 1 stuk(s) kleine pompoen of de helft van een grote
  • 5 stuk(s) tomaten
  • 1 pot(ten) tuinbonen (250 gram)
  • 1 blik(ken) kikkererwten (250 gram)
  • 1 blik(ken) tomatenpuree (klein)
  • benodigde bloem (indien nodig)
  • benodigde zout en peper

Garnering

  • 4 stuk(s) uien
  • 2 Kopje(s) rozijnen
  • benodigde boter
  • benodigde suiker
  • benodigde kaneelpoeder

Couscous met rundvlees Werkwijze

Bereiding:

Rundvlees

Verwijder vet en vliezen van het vlees en snijd het vlees in blokjes van ongeveer 5 cm.

Braadt het vlees aan met de olie.

Snijd alle groenten in grove stukken. Doe de ui, wortel, kool, meiknollen, saffraan, peterselie, koriander, zout, peper en water in de snelkookpan en laat ca. 20 min koken

Kook de overige groenten, tegen het einde van de kooktijd (als het vlees bijna gaar is)

10 min in een andere pan. Als het vlees gaar is de overige groenten en de tomatenpuree toevoegen

Schep het vlees en groenten uit de pan. Houdt het kookvocht apart en kook in tot een saus. Gebruik eventueel bloem om te binden. Proef of de saus op smaak is en voeg eventueel peper en zout toe en houd alles warm.

Maak 2 soorten saus door 1 kom met wat sambal te mengen.

Garnering

Snijd de uien in hele dunne ringen. De rozijnen afspoelen en in heet water laten wellen.

Bak de uien in een beetje boter glazig. Voeg kaneelpoeder en suiker toe en bak even mee tot de uien gekleurd zijn. Voeg de rozijnen toe en laat het geheel even doorwarmen. Doe eventueel water (van de rozijnen) erbij. Let op uien moeten droog blijven en mogen niet waterig worden.

Couscous

Doe de bouillon in een pan en breng aan de kook. Als de bouillon kookt de pan van het vuur halen en ¾ van de couscous toevoegen. Blijven doorroeren. De rest van de couscous beetje bij beetje toevoegen tot het verzadigd is.

Deksel erop en laat 3 min staan. Voor het serveren boter erdoor roeren.

Serveren:

Serveer de couscous in een aantal grote voorverwarmde schalen en maak een kuiltje in het midden. Doe daar een deel van het groente mengsel in en een paar lepels saus. Verdeel het vlees over de schaal. Zet de rest van de groente in een aparte schaal bij het gerecht.

Zet de sauzen apart op tafel.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen