CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kip met pruimen en honing

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde Marokkaans brood

Ingrediënten

  • 3 stuk(s) kippen
  • 200 gram amandelen
  • 1 eetlepel(s) sesamzaad
  • 2 stuk(s) uien
  • 1 stuk(s) kaneelstokje
  • 1 theelepel(s) peper
  • 1 theelepel(s) saffraanpoeder of draadjes
  • 200 gram boter
  • 0.5 eetlepel(s) kaneelpoeder
  • 2 eetlepel(s) honing
  • benodigde zout
  • 4 stuk(s) kippenlevertjes
  • 500 gram pruimen zonder pit

Kip met pruimen en honing Werkwijze

Bereiding:

Rooster eerst de amandelen met een beetje olie en daarna het sesamzaad lichtbruin in een droge koekenpan.

Snijd de overtollige vellen en het staartstukje van de kippen. Pel de uien en snipper ze fijn. Breek het kaneelstokje doormidden.

Verhit de boter in een grote braadpan en bak de vellen en het staartstuk even aan. Haal daarna uit de pan. Bak nu de kippen in de braadpan rondom bruin. Voeg de gesnipperde ui, de saffraandraadjes, het kaneelstokje en wat zout en versgemalen peper toe en bak dit ca 3 min zachtjes mee.

Schenk er 3 glazen water bij en laat de kip met het deksel op de pan in 50 min gaar worden. Regelmatig draaien en zo nodig water erbij. Neem de kip uit de pan.

Breng de kippenlevertjes en de pruimen in het achtergebleven braadvocht aan de kook en laat ze ± 15 min zachtjes sudderen. Roer er de honing en kaneelpoeder door en laat zachtjes sudderen tot de saus stroperig begint te worden. Eventueel lever pureren Doe de kippen weer terug in de pan en warm alles goed door. Breng het gerecht op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveren:

Verdeel de kippen over 3 voorverwarmde schalen en leg de kippen met de poten naar boven . Schenk de saus er omheen. Bestrooi het geheel met de geroosterde amandelen en sesamzaad.

Serveren met het Marokkaanse brood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen