CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Chebakkia

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Munt thee

  • 2 bos(sen) munt
  • benodigde Marokkaanse thee
  • benodigde suiker

Chebakkia

  • 500 gram bloem
  • 0.5 theelepel(s) bakkersgist
  • 1 theelepel(s) zout
  • 100 gram sesamzaadjes
  • 40 gram boter
  • 50 mililiter olie
  • 1 theelepel(s) anijspoeder (zaad)
  • 1 theelepel(s) kaneelpoeder
  • 2 blaadje(s) gelatine, weken in koud water
  • 250 mililiter Oranjebloesemwater (Turkse of Marokaanse winkel)
  • 1 mespunt(en) saffraanpoeder
  • 2 stuk(s) eieren
  • 2 theelepel(s) azijn
  • 300 mililiter water
  • 500 gram honing
  • 100 gram sesamzaad (geroosterd)
  • benodigde arachideolie

Chebakkia Werkwijze

Bereiding:

Chebakkia

In grote platte schaal bloem in een bergje leggen.

Gist, zout, 100 g sesamzaadjes, gesmolten boter, olie, anijs, kaneel, saffraan, eigeel en azijn toevoegen.

Geweekte gelatine in verwarmde Oranjebloesemwater oplossen.

Goed mengen en water geleidelijk al roerend toevoegen en gedurende 15 min tot een stevig deeg kneden.

Van het deeg balletjes draaien van ongeveer 5 cm diameter. Het deeg 10 min laten rusten.

Bestuif het werkblad met bloem en rol de balletjes uit tot een plak van ca 1,5 mm dikte.

Snij er met een deegwieltje rechthoeken van 8 bij 6 cm.

Maak 4 parallel sneden in het deeg zonder het door te snijden.

Van bovenaf zijn de stroken genummerd van 1 tot 5.

Vlecht 1 wijsvinger door de sneden. 1 boven 2 onder 3 boven 4 onder en 5 boven.

Druk nu de duim tegen het topje van de wijsvinger zodat er een soort ring ontstaat.

Nu moet de linker bovenhoek naar onderen door de ring worden gehaald en aan de rechter onderhoek worden geplakt. Dan de linker onderhoek onderdoor aan de rechterbovenhoek plakken. (lijkt moeilijk, is moeilijk maar als je eenmaal de slag te pakken hebt gaat het best).

Er is nu een soort krakeling ontstaan.   

Arachide olie warm maken en de chebakkia’s frituren tot ze goudbruin zijn.

Warm intussen de honing zodat deze vloeibaar wordt. Doop de chebakkia’s in de honing en laat de honing goed intrekken.

Leg ze in een diepe kom en als de laatste doordrenkt is doe dan de rest van de honing ook in de kom. Bestrooi met de geroosterde sesamzaadjes en roer regelmatig om.

Munt thee

Haal de muntblaadjes van de takjes.

Kook water en doe in de theepot samen met de thee, de suiker en de muntblaadjes. (thee moet zoet zijn).

Serveren:

Chebakkia’s uit de kom nemen en op een platte schaal leggen.

Serveren met de munt thee.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen