CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Poissons aux olives et herbes de Provence (vis met olijven en Provencaalse kruiden)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 500 gram kleine pijlinktvissen
  • 700 gram zeebaarsfilet, ca 3 cm dik, in even grote stukken gesneden, ontveld
  • 100 mililiter extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel(s) gedroogde bonenkruid
  • 1 theelepel(s) gedroogde rozemarijn
  • 1 theelepel(s) gedroogde tijm
  • 1 theelepel(s) versgemalen peper
  • 150 gram zwarte olijven in olie (goede kwaliteit)
  • 3 stuk(s) tomaten, ontveld en grof gehakt
  • 12 takje(s) verse tijm
  • 3 stuk(s) citroenen
  • 2 stuk(s) stokbroden

Poissons aux olives et herbes de Provence (vis met olijven en Provencaalse kruiden) Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Neem l inktvis tegelijk en snijd de tentakels vlak boven de ogen af. Duw het bundeltje tentakels bin­nenstebuiten en verwijder de harde bek. Snijd de 2 lange sliertjes tussen de tentakels af en gooi ze weg. Trek de lange doorschijnende pen en de ingewanden uit de lichaamszak. Spoel de lichaamszakken en ten­takels onder de koude kraan. Snijd de tentakels eventueel in de lengte doormidden. Snijd de lichaamszakken over­dwars in zeer smalle ringen.

Knip 12 vierkanten aluminiumfolie van 30 cm uit. Leg een stuk zeebaars in het midden van elk vel en kwast de vis in met olijfolie. Verdeel de ten­takels en de inktvisringen over de pakjes. Doe het bonenkruid, de rozemarijn, tijm en peper in een kom en schep alles om. Strooi dit mengsel over de vis. Verdeel de olijven en de tomaten over de pakjes vis en schik er een takje tijm op. Vouw de pakjes aluminiumfolie goed dicht en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Zet 20 tot 25 min in de oven van 180 °C tot de vis gaar is.

Controleer de vis op gaarheid. Proef en breng eventueel op smaak.

Serveren:

Schik de pakjes op de borden met een paar schijfjes citroen en geroosterd stokbrood.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen