CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Soupe au pistou (groentesoep met basilicumpuree)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soupe

  • 2 eetlepel(s) olijfolie
  • 1 stuk(s) blonde of witte ui, gehakt
  • 3 tenen knoflook, gehakt
  • 150 gram aardappelen, Bintje, Bildstar of Alfa in blokjes
  • 250 gram sperziebonen, bijgesneden en in stukjes van 3 cm gesneden
  • 500 gram verse peulvruchten als borlottibonen, flageoletten of limabonen
  • 2 stuk(s) tomaten, ontveld en gehakt, met sap
  • 1500 mililiter groentebouillon
  • 1 eetlepel(s) verse tijm
  • 1 theelepel(s) zout
  • 1 theelepel(s) versgemalen peper
  • 1 theelepel(s) verse marjolein
  • 50 gram gebroken spaghetti of een andere kleine, dunne pasta

Garnering op tafel

  • 60 gram versgeraspte Parmezaanse kaas

Pistou

  • 6 tenen knoflook, gepeld, maar heel gelaten
  • 125 gram verse grote basilucumbladen, grof gehakt
  • 50 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
  • 50 gram pijnboompitten
  • 150 mililiter extra vergine olijfolie
  • 1 theelepel(s) zout

Soupe au pistou (groentesoep met basilicumpuree) Werkwijze

Bereiding:

Soupe

Verhit de olijfolie in een grote pan op een matig vuur. Doe er de ui en knoflook in en fruit circa 2 min tot de ui glazig is. Schep er de aardappels, sperziebonen en de gedopte bonen door en laat alles onder bijna voortdurend omscheppen 5 tot 6 min bakken tot de bonen glanzend en de aardappels bijna ondoorschijnend zijn.

Schep er de tomaten met hun sap door. Voeg dan de bouillon, tijm, het zout, de peper en de marjolein toe. Draai het vuur laag, leg het deksel op de pan en laat onder af en toe omscheppen ca 40 min zachtjes koken tot de aardappels en gedopte bonen gaar zijn. Schep er de pasta door en laat nog 10 tot l 5 min koken tot de pasta gaar is.

Pistou

Doe de knoflook, basilicum, kaas, pijnboompitten en 3 el olijfolie in een keukenmachine en draai tot een pasta. Giet er al draaiend geleidelijk de rest van de olijfolie bij tot u een dikke saus hebt. Voeg het zout toe en draai nog even tot alles goed gemengd is.

Breng op smaak met het zout.

Serveren:

Schep de soep in voorverwarmde soepborden en verdeel l el pis­tou over de soep. Garneer elke portie met een beetje gerasp­te kaas. Geef de rest van de pistou en kaas in apar­te kommen erbij.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen