CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gigot d'agneau a la boulangere (lamsbout met aardappels, uien en courgette)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 15 gram boter
  • 1000 gram bloemige aardappels als Turbo, in zeer dunne plakken gesneden
  • 375 mililiter runderbouillon
  • 1 stuk(s) lamsbout van 2,75 tot 3 kg
  • benodigde extra vergine olijfolie
  • 1.5 theelepel(s) gedroogde herbes de Provence
  • 0.5 theelepel(s) zout
  • 0.75 theelepel(s) versgemalen peper
  • 3 tenen knoflook in dunne plakjes
  • 6 stuk(s) courgettes
  • 50 gram boter
  • benodigde zout en zwarte peper
  • 40 gram geraspte kaas
  • 100 mililiter slagroom

Gigot d'agneau a la boulangere (lamsbout met aardappels, uien en courgette) Werkwijze

Bereiding:

Lamsbout ( direct mee beginnen! )

Verwarm de oven voor op 200 °C. Neem een grote braadslee waar de lamsbout met groenten in passen en vet hem in met de boter. Zet weg.

Doe de aardappels, uien en runderbouillon in een grote pan, zet die op een middelhoog vuur en breng de inhoud aan de kook. Draai het vuur laag en laat zonder deksel 10 min zachtjes koken om de aardappels voor te koken.

Bereid intussen de lamsbout voor. Maak met de punt van een scherp mes 20 tot 25 kleine inkepin­gen rondom in de lamsbout. Wrijf het vlees rondom in met de olijfolie, herbes de Provence, zout en peper. Steek de plakjes knoflook in de inkepingen.

Schep de aardappels en uien met een schuimspaan uit de bouillon en doe ze in de voorbereide braad­slee. Giet er de bouillon erbij.

Leg er de lamsbout op de groenten en zet de slee terug in de oven. Draai de temperatuur op 190°C en laat de lamsbout circa 75 min braden tot een kerntemperatuur (dikste deel van het vlees en uit de buurt van het bot ) van 57° tot 63°C voor medium. Besprenkel de lamsbout regelmatig met wat olijfolie. Neem de slee uit de oven, dek losjes af met aluminiumfolie en laat het vlees 15 tot 20 min rusten.

Snij de lamsbout in plakken.

Courgettes

Was de courgettes en snijd het steeltje eraf. Snijd ze overlangs middendoor. Smelt de boter en fruit de courgettes aan de gesneden kant goudbruin. Doe ze in een ovenvaste schaal en bestrooi ze met zout, peper en geraspte kaas. Dek de schaal af met aluminiumfolie en bak ze 20 min. op 200 °C. Verwarm de slagroom.

Serveren:

Schik de aardappels en uien op de voorverwarmde borden en leg er de plakken lamsbout op. Schep de braadvocht over het lamsvlees en nappeer de courgettes met wat warme room

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen