CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Glace a la fenouil (roomijs met geconfijte venkel)

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Roomijs

  • 750 mililiter slagroom
  • 250 mililiter melk
  • 250 gram suiker
  • 1 eetlepel(s) venkelstuifmeel (desgewenst)
  • benodigde zout
  • 4 stuk(s) eierdooiers
  • 1 stuk(s) vanillestokje van ca 5 cm

Gekonfijte venkel

  • 500 gram suiker
  • 500 mililiter water
  • 1 stuk(s) venkelknol, bijgesneden en in blokjes gesneden

Glace a la fenouil (roomijs met geconfijte venkel) Werkwijze

Bereiding:

Gekonfijte venkel

Doe de suiker en het water in een pan en breng al roerend aan de kook tot de suiker is opge­lost. Kook in 3 tot 4 min tot een dunne siroop. Schep er de blokjes venkel door en draai het vuur lager. Laat circa 20 min zachtjes koken, waarbij u af en toe omschept, tot de venkel een groot deel van de siroop opgenomen heeft en goudgeel gewor­den is. Schep de venkel met een schuimspaan uit de siroop en laat in een zeef uitlekken.

Roomijs

Doe voor het roomijs de slagroom, melk, suiker, desgewenst het stuifmeel en zout in een pan. Breng al roerend tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost. Klop intussen de dooiers in een kom tot ze lichtgeel zijn. Klop geleidelijkca 250 ml van het hete roommengsel door de dooiers. Klop nu het dooiermengsel door het hete roommengsel. Ver­hit het mengsel al roerend 3 tot 4 min tot het dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen. Laat het niet aan de kook komen. Schep er het vanillestokje door en neem de pan van het vuur. Laat afkoelen tot de inhoud lauw gewor­den is. Giet door een fijne zeef boven een kom. Draai er in een ijsmachine ijs van.

Schep er als het ijs stevig geworden is, de helft van de gekonfijte venkel door.

Serveren:

Schep het ijs in kommen en ganeer met de resterende gekonfijte venkel.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen