CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Roquefortsoufflé met plakjes tomaat en basilicum

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soufflé

  • 300 gram roquefort
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 600 mililiter melk
  • 6 stuk(s) eieren, gesplitst
  • 12 stuk(s) soufflépotjes van 125 ml, ingevet

Tomaten en basilicum

  • 6 stuk(s) smakelijke tomaten
  • 0.5 bos(sen) basilicum
  • 12 stuk(s) geroosterd brood
  • benodigde olijfolie
  • benodigde balsamico

Roquefortsoufflé met plakjes tomaat en basilicum Werkwijze

Bereiding:

Roquefortsoufflé

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Snijd 150 g roquefort in 12 stukken, houd apart en verkruimel de rest van de kaas.

Smelt voor de roux de boter in een steelpan en roer de bloem erdoor. Laat dit 1 min heel zachtjes pruttelen. Schenk de helft van de melk in het pannetje en breng aan de kook. Voeg de rest van de melk er voorzichtig aan toe. Roer alles tot een gladde saus. Voeg de verkruimelde kaas toe en verwarm de saus al roerende tot de kaas smelt. Neem de pan van het vuur en roer de eierdooiers een voor een door de saus.

Breng op smaak met zout en peper.

Klop in een schone kom de eiwitten stijf. Schep de saus voorzichtig en in kleine beetjes bij de eiwitten en spatel alles luchtig door elkaar. Schep het mengsel in de soufflépotjes en leg er een stukje roquefort op.

Zet de potjes op het rooster in het midden van de oven en laat de souffleetjes in ca. 20 min rijzen en goudbruin worden.

Tomaten en basilicum

Dompel de tomaten 2 min in kokend heetwater en ontvel ze. Snijd de tomaten in mooie plakken en bestrooi ze met peper en zout. Besprenkel ze met goede olijfolie en balsamico.

Strooi er blaadjes basilicum over.

Serveren:

Zet op elk bord een soufflépotje en drappeer de plakjes tomaat met wat dressing van olijfolie en balsamico en de basilicum eromheen. Serveer het geroosterde brood erbij

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen