CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Kwartel, geserveerd met doperwten en artisjokken, gesmoord in olijfolie en knoflook

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Doperwten en artisjokken, gesmoord in olijfolie en

  • 12 stuk(s) artisjokken
  • 100 mililiter olijfolie
  • 6 eetlepel(s) fijngesneden bladpeterselie
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 2 eetlepel(s) citroensap
  • 500 gram diepvries doperwten

Kwartels

  • 12 stuk(s) kwartels
  • 1200 mililiter rode wijn
  • 200 mililiter rode wijnazijn
  • 3 stuk(s) rode ui, gehakt
  • 5 tenen knoflook, geperst
  • 2 stuk(s) wortels, gehakt
  • 15 takje(s) tijm
  • 6 takje(s) rozemarijn
  • 9 stuk(s) trostomaten, gehakt
  • 20 stuk(s) kastanjechampignons, gehakt
  • 5 eetlepel(s) olijfolie
  • 2.5 eetlepel(s) bloem
  • 600 mililiter kippenbouillon
  • benodigde zout en peper

Kwartel, geserveerd met doperwten en artisjokken, gesmoord in olijfolie en knoflook Werkwijze

Bereiding:

Kwartel

Controleer de kwartels van binnen en maak ze zonodig schoon. Verwijder de nek en bind de poten bij elkaar met keukentouw. Doe de kwartels in een kom met de wijn, azijn, ui, knoflook, wortel, tijm- en rozemarijntakjes, tomaten en champignons. Dek af en keer af en toe om de marinade goed te laten intrekken.

Verwarm de oven voor op 200 ° C.

Dep de kwartels droog met keukenpapier, bewaar de marinade. Bestrooi de kwartels met zout en versgemalen zwarte peper. Verhit de olie in een koekenpan en bak de kwartels op middelhoog vuur al kerend 2 – 3 min tot ze aan alle kanten bruin zijn. Leg ze in een braadslede en bak ze nog 10 min in de oven. Dek de kwartels af met aluminiumfolie en hou ze warm in een oven van 60° C. Schep intussen de groenten met een schuimspaan uit de marinade (bewaar de marinade). Voeg de groenten toe aan het bakvet in de koekenpan en roerbak op middelhoog vuur 5 – 6 min, of tot de groenten zacht worden. Voeg de bloem toe en bak nog 1 min. Voeg al roerende de marinade en bouillon toe, breng aan de kook, draai het vuur laag en laat 5 min zachtjes koken. Giet de groenten door een zeef boven een kom af, druk de groenten goed aan om al het vocht eruit te persen, doe de gezeefde saus in de pan en laat de saus inkoken.

Doperwten en artisjokken, gesmoord in olijfolie en knoflook

Kook de kleine artisjokken in 10 min in een ruime hoeveelheid gezouten water met 1 elcitroensap gaar. Neem uit de pan, verwijder de buitenste blaadjes en stelen en het hooi aan de binnenkant en snijd ze in vieren.

Kook de bevroren doperwten kort in kokend water. Laat ze afkoelen en bak ze kort voor het opdienen op in boter of olijfolie

Verhit 100 ml olijfolie in een diepe koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de gehakte peterselie, knoflook en een beetjecitroensap (voorzichtig) toe en dan de artisjokken. Verwarm ca2 min tot alles is doorgewarmd. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.

Serveren:

Serveer de kwartel met de saus erover gelepeld. De artisjokken en doperwten worden er naast gedrappeerd.

 

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen