CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Hazelnootcake met vijgen en honingijs

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Honingijs

  • 500 mililiter volle melk
  • 2 zakje(s) vanillesuiker
  • 5 eetlepel(s) honing
  • 6 stuk(s) eierdooiers
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • 250 mililiter slagroom
  • 12 stuk(s) muntblaadjes

Hazelnootcake met vijgen

  • 125 gram zachte boter
  • 18 stuk(s) verse vijgen (niet al te rijp) (6 voor cake en 12 voor ijs)
  • 150 gram fijne kristalsuiker
  • 75 gram bloem
  • 2 theelepel(s) bakpoeder
  • 3 stuk(s) eieren, losgeklopt
  • 150 gram hazelnoten, ontvliesd
  • 2 eetlepel(s) honing
  • 1 stuk(s) cakevorm van 20 cm doorsnee

Hazelnootcake met vijgen en honingijs Werkwijze

Bereiding:

Hazelnootcake met vijgen

Verwarm de oven voor op 180 ° C

Rooster de ontvliesde hazelnoten en maal de helft in de keukenmachine en hak de ander helft in grove stukjes.

Roer in een grote kom de boter met de suiker licht en romig. Zeef de bloem met het bakpoeder. Spatel met een metalen lepel om beurten een deel van de bloem en een deel van het ei door het botermengsel. Schep er de gemalen hazelnoten en vervolgens de gehakte hazelnoten door.

Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee licht in. Bekleed hem met bakpapier en laat dit over de rand van de vorm hangen: je kunt de cake dan gemakkelijk uit de vorm halen.

Schep het beslag in de vorm en schik de halve vijgen er netjes op, met het snijvlak omhoog..

Bak de cake 55 – 60 min. Hij is gaar als een in het midden ingestoken satéprikker er schoon uitkomt.

Laat de cake 10 min rusten en neem de cake dan uit de vorm.

Honingijs

In een pan de melk met de vanillesuiker en honing al roerende aan de kook brengen en dan van het vuur nemen. In een kom de eierdooiers met de suiker schuimig kloppen. Al roerende lepel voor lepel ca. 12 lepels honingmelk in de pan schenken. Dit mengsel bij de rest van de honingmelk in de pan terugschenken. De pan weer op een zacht vuur zetten.

Al roerende het mengsel tot een vla laten binden, niet laten koken! De pan van het vuur nemen en de vla onder af en toe roeren laten afkoelen. In een kom de slagroom stijfkloppen en door de afgekoelde vla scheppen. Schenk de massa in de ijsmachine en draai er ijs van.

Serveren:

Snijd de cake in 12 punten en leg ze op de borden. Sprenkel de honing er over. Snij de vijgen open en plaatst ze even onder de salamandergrill. Plaats een bolletje ijs in de vijg en leg naast de cake. Garneer met een muntblaadje. Direct serveren!!!

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen