CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Charlotte van bittere chocolade met amandelvingers en Banyuls-coulis

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Chocoladeparfait

  • 100 gram suiker
  • snufje(s) kaneel
  • snufje(s) cacao
  • snufje(s) oploskoffie
  • 5 stuk(s) eieredooiers
  • 400 mililiter slagroom
  • 150 gram bittere chocolade
  • scheutje(s) Whisky

Banyals-coulis

  • 400 mililiter Banyuls
  • 1 eetlepel(s) suiker
  • benodigde rood lint

Amandelvingers

  • 40 gram bloem
  • 200 gram amandelmeel
  • 250 gram poedersuiker
  • 80 gram boter
  • 6 stuk(s) eiwitten
  • benodigde zout

Charlotte van bittere chocolade met amandelvingers en Banyuls-coulis Werkwijze

Bereiding:

Chocoladeparfait

Klop de eierdooiers schuimig met 20 g suiker,

Breng 400 ml water met 80 g suiker aan de kook en roer tot de suiker is opgelost.

Schenk de warme siroop bij de eierdooiers en klop het mengsel koud.

Roer de kaneel, cacao en oploskoffie door de whisky en voeg dit toe aan het eierdooiermengsel.

Smelt de in stukjes gebroken chocolade in een kom boven een pan met heet water (au bain-marie); als het gesmolten is roer ook dit door het eierdooiermengsel.

Spatel als laatste de lobbig geslagen slagroom erdoor.

Schep de parfait in een niet te diep kom en laat deze 2 – 3 uur in de koelkast opstijven.

Amandelvingers

Verwarm de oven voor op 160 ºC.

Doe in een kom het amandelmeel, de poedersuiker, de bloem en een snufje zout.

Meng dit met een garde dooreen. Smelt de boter en klop de eiwitten los en voeg de boter en eiwitten toe aan het amandelmeelmengsel.  Roer met een garde tot een glad beslag is verkregen. Doe alles in een spuitzak en laat 40 min rusten.

Beleg twee bakplaten met bakpapier of gebruik de siliconenmatjes en maak dunne streepjes van het beslag van ca 7 cm. Houd voldoende ruimte tussen de streepjes.

Doe dat 120x. Bak ze in ca.10 – 12  min gaar.

Banyuls-coulis:

Kook de Banyuls met de suiker in tot het bijna stroperig is.

Serveren:

Zet een steker op een bord en plaats de amandelvingers tegen de rand. Schep de parfait er voorzichtig in. Haal de steker weg en doe voorzichtig een rood lint om de amandelvingers.

Druppel de Banyuls-coulis er omheen.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen