CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Paddenstoelen soep

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Soep

  • 3 stuk(s) preitjes, fijn gesneden
  • 6 stuk(s) sjalotjes, fijn gehakt
  • scheutje(s) olijfolie
  • klontje(s) boter
  • 75 gram gedroogde paddenstoelen (eekhoorntjesbrood)
  • 3 tenen knoflook
  • 750 gram paddenstoelen mix (3 x 250 gram)
  • 150 mililiter room (100 + 50)
  • benodigde zout en versgemalen peper
  • 1 bos(sen) tijm
  • 2 stuk(s) niet al te grote aardappelen in kleine stukjes
  • 1 stuk(s) gedroogde pepertje (peperocino)
  • 300 mililiter paddenstoelen bouillon

Schuim

  • 100 mililiter kippenbouillon
  • benodigde truffelolie

Paddenstoelen soep Werkwijze

Bereiding:

Soep

Leg het eekhoorntjesbrood in een kom en laat 20 min weken in 500 ml warm water. Haal de paddenstoelen uit het vocht, knijp ze uit en hak ze fijn. Zeef het vocht en bewaar.

Verwarm de olie en boter in een grote pan. Voeg prei, sjalotjes, aardappelen en knoflook toe en laat al roerend ca 5 min zacht worden (niet kleuren)

Snijd de paddenstoelen in stukjes en voeg toe. Voeg het verkruimelde pepertje toe en wat fijngehakte tijm( zonder steeltjes)laat even meebakken

Voeg de paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook. Doe het fijngehakte eekhoorntjesbrood en het weekvocht erbij en laat de soep 30 min pruttelen.

Af en toe roeren.

Doe ¼ deel van de soep apart in een kom. ¾ van de soep fijn pureren met een staafmixer. Voeg bij elkaar en roer er 100 ml room door. Indien de soep te dik blijft, nog wat bouillon bijvoegen.

Schuim

Doe 50 g room en een scheutje truffelolie in een staafmixerbeker en voeg de hete kippenbouillon toe. Klop dit met de staafmixer schuimend op.

Serveren:

Serveer de soep in een groot wijnglas en giet er een beetje van het schuimende truffel/room/bouillon mengsel overheen. Garneer eventueel met een takje tijm.

 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen