CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Creme van gepofte uien met pompoen en gebakken gamba's

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Garnering

  • benodigde peterselie

Ingrediënten

  • 12 stuk(s) gamba's, schoongemaakt
  • 3 stuk(s) zoete uien (b.v. Cevenne), gehalveerd
  • 6 eetlepel(s) zeezout
  • 100 mililiter olijfolie
  • 1 stengel(s) bleekselderij
  • 1 stuk(s) (fles)pompoen (ca 500 gr)
  • 1 bolletje(s) knoflook, losse tenen, hak 1 teen fijn
  • 1000 mililiter kippenbouillon
  • 200 mililiter creme fraiche
  • benodigde zout en peper uit de molen

Creme van gepofte uien met pompoen en gebakken gamba's Werkwijze

Bereiding:

Pof de uien ongeveer 30-40 min op een laag zeezout in een op 170ºC voorverwarmde oven.

Schil de pompoen. Snijd deze samen met de bleekselderij in stukken van 1 cm, doe de gepelde tenen knoflook erbij en bak alles in ongeveer 8 min zacht in de olijfolie.

Doe de gepofte uien erbij. Bak het geheel gaar en lichtbruin.

Voeg de kippenbouillon toe en kook alles in 20 min gaar. Voeg de crème fraîche toe.

Mix alles met een staafmixer. Op smaak maken met peper, zout en een scheut olijfolie.

Bak tot slot de gamba’s met een teen gehakte knoflook.

Serveren:

Leg de gamba’s in een klein kopje of een groot diep bord en giet de soep erover en garneer met een toefje peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen