CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Gefrituurd ijs en chocolade aardbeien

Categorie: 
Maand: 

MENU 2009

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Straciatella roomijs

  • 375 mililiter slagroom
  • 125 mililiter melk
  • 125 gram suiker
  • 100 gram pure chocolade (70%)
  • 2 stuk(s) eierdooiers
  • benodigde zout

Gefrituurd ijs

  • 1 stuk(s) boerencake (450 gram)
  • 500 mililiter straciatelle roomijs (zelfgemaakt)
  • benodigde zonnebloemolie
  • benodigde poedersuiker
  • 100 gram bloem
  • 1 stuk(s) ei

Chocolade aardbeien

  • 36 stuk(s) aardbeien
  • 150 gram bittere chocolade (100 en 50)
  • 12 stuk(s) bamboestokjes (klein)

Gefrituurd ijs en chocolade aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Straciatella roomijs

Doe voor het roomijs de slagroom, melk, suiker en zout in een pan. Breng al roerend tegen de kook aan en roer tot de suiker is opgelost. Klop intussen de dooiers in een kom tot ze lichtgeel zijn. Klop geleidelijk een gedeelte van het hete roommengsel door de dooiers. Klop nu het dooiermengsel door het hete roommengsel. Verhit het mengsel al roerend 3 tot 4 min tot het dik genoeg is om aan de achterkant van een lepel te blijven hangen. Laat het niet aan de kook komen. Lepel er de 100g grof geraspte chocolade door Laat afkoelen tot de inhoud lauw geworden is. Draai er in een ijsmachine ijs van.

Aardbeien met chocolade

Was de aardbeien en dep ze droog. Verwijder bij 12 aardbeien het kroontje niet. Smelt 100g chocolade au bain marie. Haal de pan van het vuur.

Rijg de aardbeien met het kroontje elk aan een klein bamboestokje en dompel de aardbeien in het chocolademengsel. Laat de spiesjes afkoelen.

Snij de rest van de aardbeien in kleine stukjes en rasp de rest van de chocolade in grove stukjes.

Gefrituurd ijs

Snij plakken cake van 1 cm.

Schep een bolletje ijs en leg op een plank. Leg met natte handen het plakje cake met het ijsbolletje in de handpalm en leg er een tweede plak bovenop. Kneed de plakjes om het ijs zodat bolletje bedekt is met cake. Maak er totaal 12 en laat opstijven in de vriezer. Verwarm frituurpan tot 180ºC. Zeef de bloem en voeg al kloppend het ei en 150 ml ijskoud water toe tot een dun beslag. Haal bolletjes door beslag en leg ze in olie. Frituur in 3 à 4 min. goudbruin. Haal ze uit de olie en laat uitlekken op keukenpapier.

Serveren:

Leg het gefrituurde ijs op een bord. Spies het aardbeienstokje in het ijs en garneer met de aardbeien en chocoladerasp. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen