CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sandwich van rogvleugel met kappertjes citroen en spinazie al la bechamel

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingrediënten

  • 1500 gram rogvleugel zonder huid
  • 100 gram boter
  • 2 stuk(s) citroenen
  • 50 gram kappertjes
  • 2000 gram spinazie
  • 1 teen knoflook
  • 1 stuk(s) sjalot
  • 30 gram boter
  • 300 mililiter melk
  • 30 gram bloem
  • 30 gram boter
  • 2 eetlepel(s) grove mosterd
  • 3 eetlepel(s) soja saus
  • benodigde peper
  • benodigde zout
  • benodigde nootmuskaat
  • benodigde peterselie

Sandwich van rogvleugel met kappertjes citroen en spinazie al la bechamel Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de borden voor.

Fileer de rogvleugels en verdeel in 24 stukken.

Schil de citroenen tot op het vruchtvlees haal het vlees tussen de vliezen uit en snijd in kleine blokjes.

Was en droog de spinazie en snijd knoflook en sjalot fijn.

Bak de knoflook en sjalot glazig en roerbak hierin de spinazie en laat uitlekken

Maak een bechamelsaus van de boter, bloem en warme melk en maak op smaak met mosterd peper, zout en nootmuskaat

Meng spinazie en bechamelsaus.

Bak in de boter de stukken rogvleugel 3 à 4 min. aan elke kant goudbruin. Houd warm.

Verwarm de blokjes citroen, de kappertjes en de sojasaus snel in de bakboter (let op niet te zuur).

Serveren:

Leg op een voorverwarmd bord 1 stuk rogvleugel, daarop een schep spinazie en daarop de andere vleugel.

Verdeel de kappertjessaus over de sandwich en decoreer met wat peterselie.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen