CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Asperges met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 12 stuks witte asperges
  • 4 stuks eieren
  • 4 stuks kappertjes (gezouten)
  • 8 stuks radijsjes
  • 4 eetlepels olijsolie, extra vierge (2+2)
  • 4 eetlepels bieslook
  • 1 stuks Spaans rood pepertje
  • benodigde zeezout

Asperges met ei, kappertjes, radijsjes en bieslook Werkwijze

Bereiding

Schil de asperges en kook ze in water met zout. Doe na 5 min het vuur onder de pan uit en laat ze ongeveer 15 min nagaren.

Haal ze uit het water en leg ze op een schone theedoek en dep voorzichtig droog.

Snijd de asperges in stukken van 3 cm; houd de punten apart.

Kook de eieren, zodra het water kookt zet dan het vuur uit en laat de eieren 8 min staan.

Spoel de eieren direct af onder koud water en pel de eieren. Snijd de eieren in gelijke, langwerpige stukken.

Spoel de kappertjes af en week ze 10 min in koud water. Spoel ze opnieuw af, laat ze goed uitlekken.

Snijd de radijsjes in heel dunne plakjes. Doe ze in een kommetje en doe er 2 el olie bij en een flinke snuf zeezout en peper, meng goed door elkaar en laat 10 min staan. Giet ze af en laat goed uitlekken.

Hak de bieslook fijn. Ontdoe het pepertje van de zaden en hak de peper in dunne ringen.

Meng de stukjes asperges, radijsjes, kappertjes, bieslook met 2 eetlepels olie voorzichtig door elkaar en laat even rusten.

Serveren:

Verdeel de aspergesalade over de borden. Bestooi elk bord met wat zeezout en verdeel de peperringentjes over de borden. Garneer met ei en aspergepunt. Serveer uit

 

Wijn beschrijving

 

Wijn info:

The Secretary Bird – Sauvignon Blanc – Western Cape

CATEGORIE: droge witte wijn

HERKOMST: Zuid-Afrika – Western Cape

DRUIVENSOORT: 100% Sauvignon Blanc

VINIFICATIE: De druiven zijn geoogst uit het Malmesbury gebied. De stevige bodem met weinig klei delen houdt weinig vocht vast. Hierdoor rijpen de druiven laat. Het geeft de druiven veel mineralen en aroma. Om de natuurlijke smaak te behouden worden de druiven op een moderne methode in RVS cuves vergist.

KARAKTER: De wijn heeft een mooie balans tussen zacht wit fruit en een lange afdronk met crispy citrus aroma’s. Vol maar elegant van smaak.

SERVEREN: Serveer deze wijn op ongeveer 10°C. Gegrilde vis, gevogelte. Lichte of vegetarische gerechten. Mooi aperitief.

HOUDBAAR: Nu op dronk.

EXTRA INFO: De Secretary Bird is een typisch Afrikaanse vogel die staat voor de ongerepte natuurlijke omstandigheden van dit deel van Zuid Afrika.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen