CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Sardines in druivenbladen met geroosterde feta met olijven

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Sardines

  • 12 stuks grote druivenbladeren (pot)
  • 12 stuks grote sardines
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels koriander
  • 3 tenen knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 stuks limoen
  • benodigde peper en zout

Feta

  • 300 gram feta
  • 3 eetlepels Parmezaanse kaaqs
  • 2 eetlepels olijfolie, extra vierge
  • 50 gram zwarte olijven
  • 50 gram groene olijven
  • 1 stuks rode ui
  • 2 stuks tomaten

Dressing

  • 6 eetlepels olijfolie,extra vierge
  • 2 eetlepels balsamico azijn
  • 2 tenen koflook
  • benodigde zout en peper
  • 12 takjes basilicum

Sardines in druivenbladen met geroosterde feta met olijven Werkwijze

Bereiding:

Sardines

Verwijder kop en staart van de sardines. Leg de vis plat en snijd de buik open. Verwijder de ingewanden en de ruggengraat. Spoel de sardines af met water.

Maak een kruidenmengsel van olijfolie, fijn gehakte peterselie, koriander en peper en zout.

Vul de sardines met het kruidenmengsel en wikkel de druivenbladeren om de sardines.

Rooster de visjes onder de grill vlak voor het opdienen.

Pers de limoen uit.

Feta

Meng de in blokjes gesneden feta met de olijfolie

Leg de blokjes op een bakblik en bestrooi ze met de gerapte Parmezaanse kaas.

Rooster ze in ongeveer 3 min onder de grill

Snijd de ui in hele dunne ringen. Dompel de tomaten kort in kokend heet water, spoel ze met koud water goed na en ontdoe ze van hun vel.

Snijd de tomaten in schuine partjes.

Dressing

Meng de olijfolie en balsamico goed door elkaar, voeg de uitgeknepen knoflook toe en peper en zout en roer tot alles goed gemengd is.

Serveren:

Verdeel de ui, tomaten, zwarte en groene olijven over 12 borden en besprenkel dit geheel met de dressing. Verdeel evenzo de geroosterde feta.

Leg de sardine in het midden van het bord en besprenkel deze voorzichtig met limoensap.

Verdeel de gescheurde blaadjes basilicum over de borden en serveer uit.

 

Wijn beschrijving

 

Wijn info:

Chardonnay,Viljoensdrift

CATEGORIE: Droge witte wijn

HERKOMST: Zuid-Afrika - Robertson -

DRUIVENSOORT: Chardonnay

VINIFICATIE: De druiven worden in de ochtend (koel) met hand geplukt en voorzichtig geperst waarna alleen de eerste vrijkomende jus wordt gebruikt. Hierdoor is de wijn helder en smaakt bijzonder puur. Er is hierdoor geen verontreiniging van aarde of plantenresten. Door de koele basistemperatuur van het fruit bij aanvang van de vergisting kan de wijn rustig fermenteren en daardoor rustig haar aroma’s ontwikkelen. Van de jus vergist 40% op nieuw frans eiken (licht vanille en boter aroma), en de rest weekt 3 maanden in op haar eigen schillen.

KARAKTER: Een goudgele kleur, een complexe geur van weelderig rijp fruit, citrustonen, en lichte rokerige tonen. De smaak is vlezig, boterig, met zeer mooi nieuw eiken geïntegreerd. Een indrukwekkende, lange en complexe afdronk.

SERVEREN: Gekoeld op ongeveer 12°C, te drinken bij wit vlees en bij visgerechten met botersaus.

HOUDBAAR: Nu op dronk, maar kan tevens nog enkele jaren ouderen.

EXTRA INFO: Een verblijf van de wijn op 'lie' (droesem van dode gistcellen) volgens de klassieke Bourgogne methode, geeft de wijn extra sappigheid, complexiteit en lengte.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen