CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Rabarbersorbetijs met aardbeien

Categorie: 
Maand: 

MENU 2016

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 1000 gram rabarber
  • 350 gram suiker
  • 1 stuks kardemompeul
  • 1 stuks steranijs
  • 2 stuks ei (eiwitten)
  • 250 gram aardbeien
  • benodigde poedersuiker
  • 12 topjes basilicum

Rabarbersorbetijs met aardbeien Werkwijze

Bereiding:

Zet 12 zwarte borden in de vriezer.

Snijd de rabarberstengels in stukjes van twee cm en was ze.

Zet ze samen met de kardemonpeul en steranijs in een roestvrijstalen of een geëmailleerde pan met aanhangend vocht en suiker op een matig heet vuur. Kook ze in ca 15 min, af en toe roerend, tot moes. Laat de moes iets afkoelen. Verwijder peul en anijs.

Maak er met de staafmixer een fijne puree van en laat verder afkoelen. Giet de koude moes in de ijsmachine en draai er zacht ijs van.

Klop het eiwit stijf en voeg het halverwege de bereidingstijd aan de massa toe.

Het ijs mag niet hard bevroren zijn.

Maak de aardbeien schoon en halveer ze.

Serveren:

Schep 2 bolletjes rabarbersorbetijs op het bord. Leg daar de aardbeien omheen en bestrooi door een zeef het geheel met poedersuiker. Leg op elk bord een topje basilicum. Serveer uit.

 

Wijn beschrijving

Wijn info:

Diepe Gronde, Cabernet Sauvignon - Pinotage Rosé

CATEGORIE: Rosé wijn

HERKOMST: Zuid Afrika - Western Cape -

DRUIVENSOORT: Cabernet Sauvignon, Pinotage

VINIFICATIE: Moderne rosé vinificatie met korte inweking van de schillen (5 uur) waarna het rosé druivensap apart vergist wordt (lage temperatuur - 16 graden) gedurende 10 dagen.

KARAKTER: Helder rosé van kleur. Elegante geur met aangenaam rood fruit zoals rode bessen en aardbei. Een opwekkende smaak met frisse zuren aangevuld met lekker rood fruit.

SERVEREN: Serveer deze wijn gekoeld op ongeveer 8-graden. Ideaal als aperitief voor op het terras. Eveneens geschikt om te combineren bij zomerse salades, lichte voorgerechten en de Aziatische keuken.

HOUDBAAR: Nu op dronk.

EXTRA INFO: De wijn is vernoemd naar de Diepe Gronde, de machtige rijke bodem van dit gebied vol mineralen en aroma rijke stoffen.

 
 

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen