CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Tonijn-kalfstartaar met tonijnsaus

Categorie: 
Maand: 

MENU 2008

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Tartaar

  • 300 gram kalfshaas
  • 300 gram verse tonijn
  • 4 eetlepels mayonaise
  • benodigde zeezout, vers gemalen peper
  • scheutje olijfolie

Saus

  • 4 eetlepels wortel, gehakt
  • 4 eetlepels bleekselderij, gehakt
  • 4 eetlepels ui, gehakt
  • 4 eetlepels kappertjes
  • 2 stuks laurierblaadjes (kleine)
  • 4 stuks ansjovisfilets
  • 1.5 glas droge witte wijn
  • 300 gram verse tonijn, in kleine blokjes
  • benodigde zeezout, vers gemalen peper
  • benodigde citroensap
  • 3 eetlepels mayonaise

Garnering

  • 12 stuks kwarteleitjes
  • 3 eetlepels kleine kappertjes
  • 12 stuks grote kappertjes

Extra

  • 1 stuks poffertjes pan

Tonijn-kalfstartaar met tonijnsaus Werkwijze

Bereiding

Tartaar

Bestrooi het kalfsvlees met zout en peper. Verhit de olie. Bak het vlees in de hete olie op hoog vuur aan beide kanten goudbruin en gaar, ca. 5 min aan elke kant. Laat het vlees rusten en snijd het in flinterdunne plakken. Hak de tonijn fijn en meng met de mayonaise en breng op smaak met zout en peper.

Saus

Verhit de olijfolie en fruit de wortel en bleekselderij. Doe de ui, kappertjes, laurier en ansjovis erbij en bak dit samen kort op hoog vuur. Blus af met de wijn. Laat het vocht iets inkoken. Voeg de tonijnblokjes toe en laat het geheel ca. 2min pruttelen tot de vis gaar is. Breng op smaak met zout en peper en laat hem afkoelen. Pureer de saus met citroensap en mayonaise.

Serveren

Zet een licht ingevette poffertjespan op een pan met kokend water. Breek de kwarteleitjes in de holtes. Laat ze in de pan boven het water garen.

Maak op een gekoeld bord een spiegel van de saus. Zet daarin een steker die gevuld wordt met de tonijntartaar en plakjes kalfsvlees. Verwijder de steker. Strooi wat kleine kappertjes in de saus en garneer met het kwarteleitje en een groot kappertje.                                          

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen