CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


Appelstroopparfait met een loempia van appel en "oude wijven" koek

Categorie: 
Maand: 

MENU 2008

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Ingredienten

  • 200 gram appelstroop
  • 8 stuks eidooiers
  • 5 stuks eieren
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 500 mililiter slagroom
  • 2 stuks appels
  • 200 gram ontbijtkoek (bij voorkeur
  • 12 stuks loempiavellen
  • scheutje calvados
  • benodigde suiker

Garnering

  • 1 potje boerenjongens
  • 12 takjes munt

Appelstroopparfait met een loempia van appel en "oude wijven" koek Werkwijze

Bereiding

De 4 eieren en de 8 eidooiers met het zakje vanillesuiker ´au-bain-marie´opkloppen.

Klop de slagroom en spatel deze samen met de appelstroop door de eimassa.

Draai het geheel in de ijsmachine.

Snij de appel en de koek in kleine blokjes en breng ze op smaak met suiker, kaneel en een scheut calvados.

Smeer de loempiavellen in met ei en rol het appel- en peperkoekmengsel er strak in.

Frituur de loempiaatjes op 175 ºC gaar.

Serveren

Serveer de appelstroopparfait met een opengesneden loempia. Garneer met boerenjongens en een takje munt.

 

Wijn beschrijving

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen