CUISINE CULINAIRE RIJNMOND

Vlaardingen

PASSIE VOOR KOKEN


  • Puur natuur
    Puur natuur
  • Zonder inspanning geen resultaat
    Zonder inspanning geen resultaat
  • Producten van het seizoen
    Producten van het seizoen
  • Koken met passie
    Koken met passie


"Nieuwerwetse erwtensoep" met pesto en rookworstcake

Categorie: 
Maand: 

MENU 2014

Ingrediënten

Voor 12 Personen

Pesto

  • 1 bos(sen) basilicum
  • 1 teen knoflook (groot)
  • 100 gram pijnboompitten (50 en 50)
  • 150 mililiter olijfolie
  • 70 gram geraspte Parmezaanse kaas

Soep

  • 20 gram boter
  • 2 stuk(s) uien
  • 4 stengel(s) bleekselderij
  • 650 gram diepvries doperwten
  • 1000 mililiter groentebouillon
  • 12 plak(ken) ontbijtspek

Hartige cake

  • 250 gram bakmeel
  • 4 stuk(s) eieren
  • 150 mililiter olijfolie
  • 100 mililiter witte wijn
  • 200 gram rookworst
  • 5 takje(s) peterselie
  • benodigde peper
  • 2 theelepel(s) grove mosterd, ca 10 ml
  • 50 gram geraspte kaas

"Nieuwerwetse erwtensoep" met pesto en rookworstcake Werkwijze

Bereiding:

Verwarm de soepkommen voor.

Hartige cake

Verwarm de oven voor op 180 ºC.

Wel de rookworst (eventueel met magnetron) en laat afkoelen.

Meng met een handmixer het meel met de eieren. Doe de olijfolie en de wijn erbij en meng het tot een soepel deeg. Voeg de kaas, mosterd, fijn gesneden peterselie, de in stukjes gesneden worst en de peper toe.

Vet een cake blik in met boter, bestuif dit met bloem en vul dit met het mengsel.

Bak in de voorverwarmde oven op 180 ºC ca. 40 min.

Soep

Bak in de boter de gesneden uien en bleekselderij glazig voeg doperwten toe en bak ze al roerend 3 à 4 min. mee. Voeg de bouillon toe en laat 10 min. pruttelen en pureer met de staafmixer. Roer er 2 of meer el pesto door en maak af met peper en zout.

Bak de plakjes ontbijtspek knapperig op hoog vuur.

Pesto

Rooster alle pijnboompitten, bewaar de helft voor garnering.

Pers de knoflook. Knip de basilicum grof. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine(magimix) en pureer alles. Maak op smaak met versgemalen peper.

Serveren:

Op een groot bord een klein kommetje soep afgedekt met een plakje ontbijtspek, een plakje cake, wat pesto en strooi over het bord de rest van de pijnboompitten.

Wees de eerste om een beoordeling te plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een beoordeling te plaatsen